Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Το ΚΚΕ για τους Φοιτητές εξαρτώμενα μέλη που δικαιούνται μείωση ενοικίου


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Παιδείας & Θρησκευμάτων

Θέμα: Φοιτητές εξαρτώμενα μέλη που δικαιούνται μείωση ενοικίου

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες που σπουδάζουν τα παιδιά τους μακριά από τον τόπο διαμονής συνεχώς μεγαλώνουν, στο έδαφος της πανδημίας. Γονείς απολυμένοι, σε αναστολή εργασίας, αναγκάζονται ταυτόχρονα να πληρώνουν κανονικά για τα νοίκια των παιδιών τους που σπουδάζουν και ενώ τα Πανεπιστήμια μένουν ένα χρόνο και πλέον κλειστά.

Την ίδια στιγμή που καμιά πρόβλεψη δεν υπάρχει για ενίσχυση της ήδη περικομμένης φοιτητικής μέριμνας, για εστίες και επιδόματα ενοικίου για τους φοιτητές, δυσχεραίνουν οι όροι σπουδών συνολικά, οι νέοι άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές, να ξενοικιάσουν και να επιστρέψουν οριστικά στους τόπους κατοικίας τους.

Οι περισσότεροι φοιτητές είναι εξαρτώμενα μέλη και βάσει νόμου (Νόμος 4684/2020, αρθ. 3) δικαιούνται μειώσεις ενοικίων, εφόσον ένας τουλάχιστον εκ των γονέων βρίσκεται σε αναστολή εργασίας. Ωστόσο, η σχετική πλατφόρμα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ δεν έχει συμπεριλάβει τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, με αποτέλεσμα οι παραπάνω φοιτητές να μην μπορούν να αιτηθούν τη μείωση ενοικίου που δικαιούνται.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα προτίθεται να λάβουν ώστε:

- Να υπάρχει άμεση πρόβλεψη και σχετική ρύθμιση στις ψηφιακές υποδομές, ώστε τα εξαρτώμενα μέλη-φοιτητές να μπορούν να αιτηθούν μείωση ενοικίου, βάσει του Νόμου 4684/2020

- Να δοθεί άμεσα επίδομα ενοικίου σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο διαμονής, ώστε κανένας φοιτητής να μην εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει τις σπουδές του.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Γκιόκας Γιάννης

Καραθανασόπουλος Νίκος

Κομνηνάκα Μαρία

Λαμπρούλης Γιώργος

Συντυχάκης Μανώλης

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael