Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κ. Βέττα: Η Π.Ε. Κοζάνης βιώνει τη μέγγενη από την εξάμηνη υγειονομική και οικονομική κρίση

  – Εύλογο και αναγκαίο το αίτημα για ειδική μεταχείριση της περιοχής


Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε σήμερα στην Κοζάνη από Εμπορικούς Συλλόγους, Επιμελητήρια, Συνδέσμους, Σωματεία και Ενώσεις της περιοχής.


Η κ. Βέττα, αρχικά, επεσήμανε στους παρευρισκόμενους ότι η αποτυχία στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης είναι πρωτοφανής, καθώς η περιοχή έχει, ταυτόχρονα, ρεκόρ τόσο στα κρούσματα όσο και στη διάρκεια του lockdown.
Ανέφερε ότι, έστω και τώρα, με μεγάλη καθυστέρηση, πρέπει να υπάρξει μια επιδημιολογική έρευνα, για να ανιχνευθούν τα αίτια της αποτυχίας, όπως επίσης να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί και να στηριχτεί το ΕΣΥ της περιοχής με τα κατάλληλα μέτρα για να αντέξει τη μεγάλη πίεση που υφίσταται.
Στη συνέχεια, έκανε αναφορά στα αιτήματα του εμπορικού κόσμου, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση στις θέσεις που καταγράφονται στο κοινό ψήφισμα των συλλόγων και των φορέων της Π.Ε. Κοζάνης.

Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση οφείλει να υλοποιήσει επιτέλους ένα γενναίο πρόγραμμα σοβαρής στήριξης της περιοχής με μη επιστρεπτέες καταβολές χρημάτων, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην πανδημία, κάλυψη των μισθολογικών και ασφαλιστικών οφειλών και ικανό κεφάλαιο κίνησης για την επανέναρξη της αγοράς σε όλους τους κλάδους που υπέστησαν μείωση λόγω του κλεισίματος με κρατική εντολή.
Τέλος, η Βουλευτής ανέφερε ότι το αίτημα για ειδική μεταχείριση της Π.Ε. Κοζάνης είναι εύλογο και αναγκαίο, μιας και εκτός από την υγειονομική και οικονομική κρίση, η περιοχή έχει να αντιμετωπίσει τα επίχειρα της απόφασης για την βίαιη απολιγνιτοποίηση, μιας απόφασης που λειτουργεί ως νάρκη στα θεμέλια της κοινωνίας και της οικονομίας.

Με εκτίμηση,
Γραφείο Βουλευτή.


Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕ Κοζάνης


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael