Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Σε απόγνωση οι αγρότες Βελβεντού και Σερβίων μετά την καταστροφική παγωνιά!

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες της περιοχής Δήμων Βελβεντού και Σερβίων μετά την καταστροφική παγωνιά που έπληξε τις οπωροκαλλιέργειες της περιοχής και όχι μόνο.

«Ήταν στραβό το κλίμα τόφαγε και ο γάιδαρος» λέει η λαϊκή ρήση. Έτσι κι αλλιώς εμείς οι μικροί αγρότες συνολικά από την πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά και της πολιτικής της ΕΕ μέσα από την ΚΑΠ δεχόμαστε συνεχώς πλήγματα στις καλλιέργειές μας,

Έτσι κι αλλιώς και εμείς οι αγρότες μαζί με τον υπόλοιπο λαό δεχόμαστε την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας. Ήρθε και η παγωνιά και μας αποτελειώνει  μιας και οι καλλιέργειές μας δέχτηκαν ζημιά 100% σε όλα τα δένδρα (ροδακινιές, βερικοκιές, αχλαδιές κλπ) ακόμα και σε ελιές που σε κάποιες περιπτώσεις τις πάγωσε εντελώς.

Ζητάμε:

Άμεση αναγγελία ζημιών από τις παγωνιές των τελευταίων ημερών

Στελέχωση του ΕΛΓΑ με εξειδικευμένο προσωπικό για άμεση και δίκαιη καταγραφή των ζημιών

Άμεση οικονομική στήριξη των πληγέντων παραγωγών

Πάγωμα οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία ΕΦΚΑ-ΕΛΓΑ, εφορία κα

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Ο ΕΛΓΑ να γίνει δημόσιος φορέας με επαρκή χρηματοδότηση που να ασφαλίζει  και να αποζημιώνει 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο για όλα τα ζημιογόνα αίτια

Η εμπειρία μας μέχρι σήμερα από τον ΕΛΓΑ και την κυβέρνηση όπως επίσης και από τις εως τώρα περιφερειακές και δημοτικές αρχές είναι ότι τις πρώτες μέρες που παρουσιάζεται η ζημιά υπόσχονται πολλά και μετά πλήρης εγκατάλειψη.

Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες σε αγωνιστική επαγρύπνηση και να διεκδικήσουμε με αγώνες μας δίκαιες αποζημιώσεις.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ

ΔΗΜΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥhttps://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια