Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ: Συνάντηση αντιπροσωπείας του Κόμματος με τον Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης

Την Τρίτη 6/4 αντιπροσωπεία του Κόμματος, αποτελούμενη από το Θανάση Χαστά, γραμματέα της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, το Γιώργο Στραβού, μέλος του Γ.Π. Δυτικής Μακεδονίας και την Τίνα Κουζιάκη, γραμματέα της ΤΕ Κοζάνης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης αποτελούμενη από τον πρόεδρο, Θανάση Δραγατσίκα, και το γραμματέα, Θανάση Σβώλη.

Στα πλαίσια της συνάντησης έγινε ενημέρωση από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου για τα εκρηκτικά προβλήματα που βιώνουν οι λιανέμποροι της πόλης. Η κατάσταση που επικρατεί στις μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, ειδικά μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξουν τα καταστήματα στην ΠΕ Κοζάνης, είναι σε οριακό σημείο καθώς η μεγάλη πλειοψηφία έχει μείνει χωρίς εισόδημα, ενώ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα συσσωρευμένα χρέη και τις υποχρεώσεις των καταστημάτων, καθώς ουσιαστικά οι υποχρεώσεις δεν μπήκαν σε αναστολή. Επίσης, ότι τα προγράμματα στήριξης τόσο της κυβέρνησης όσο και της περιφέρειας, ήταν σταγόνα στον ωκεανό, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων έμεινε εκτός των προγραμμάτων, και ότι τελικά μεγάλο κομμάτι αυτών των επιδοτήσεων παρακρατήθηκε λόγω προηγούμενων συσσωρευμένων χρεών, ειδικά των μικρών αυτοαπασχολούμενων που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στην άγρια φορολογία τα προηγούμενα χρόνια.

Από την πλευρά της Κ.Ο., τονίστηκε πως την ώρα που η κατάσταση με την πανδημία είναι αρκετά δύσκολη και το νοσοκομείο της Κοζάνης έχει ξεπεράσει τα όριά του, η κυβέρνηση εξαντλεί την επιδημιολογική της πολιτική σε περιοριστικά μέτρα στο λιανικό εμπόριο. Αρνείται πεισματικά να ενισχύσει το νοσοκομείο, να επιτάξει το ιδιωτικό τομέα υγείας, να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού. Τα μικρά καταστήματα δεν αποτελούν εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού και η κατάσταση των βιοπαλαιστών εμπόρων και μικροεπαγγελματιών είναι ήδη αρκετά δύσκολη. Η σημερινή κυβέρνηση όπως και όλες οι προηγούμενες, έχει ευθύνες τόσο για τις οικονομικές δυσκολίες των μικρών λιανεμπόρων, όσο και για την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία.

Τονίστηκε η ανάγκη για την οργάνωση του αγώνα και το συντονισμό των μικρών αυτοαπασχολούμενων για να διεκδικηθούν οι ανάγκες τους και να μπει φρένο στην εγκληματική πολιτική που τσακίζει το εισόδημα, την υγεία και τη ζωή τους. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στις δυνάμεις που υπηρέτησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν πιστά την πολιτική της ΕΕ, δηλαδή αυτή της ενίσχυσης των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, που αντιμετωπίζει τους μικρομεσαίους εμπόρους και επαγγελματίες ως "διαρθρωτικό πρόβλημα" της οικονομίας που πρέπει να εξαφανιστεί. Χρειάζεται τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για έκτακτο επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων, πάγωμα και μείωση χρεών σε τράπεζες, ΔΕΚΟ κλπ., απαλλαγή από δημοτικά τέλη.

Τέλος, δόθηκε στην αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου η πρόταση νόμου για τα μέτρα ανακούφισης των αυτοαπασχολούμενων από τις συνέπειες της κρίσης και της

διαχείρισης της πανδημίας, που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, όπως και η Κοινοβουλευτική Ερώτηση που κατατέθηκε τους προηγούμενους μήνες στη Βουλή για ειδικά μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων της ΠΕ Κοζάνης



https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael