Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Τέσσερα νέα υδατοδρόμια σε λίμνες της Δυτ. Μακεδονίας

Η αεροπορική εταιρεία υδροπλάνων «Υδροπλάνα Ελλάδας – Hellenic Seaplanes» συντάσσεται στην εκστρατεία προώθησης του ελληνικού τουρισμού ενισχύοντας το κεντρικό σύνθημα της νέας προωθητικής εκστρατείας για τον ελληνικό τουρισμό, το «All you want is Greece» («Το μόνο που θέλεις, είναι η Ελλάδα») …

Σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού για το 2021 και του συνθήματος της νέας προωθητικής εκστρατείας, το “All you want is Greece“, αποτελεί η είδηση για τη σύνδεση των νησιών μας με τις λίμνες της Ελλάδας, που πλέον θα αποκτήσουν το δικό τους δίκτυο αεροπορικής διασύνδεσης, δημιουργώντας νέες επιλογές για τους επισκέπτες στην χώρα μας. Μάλιστα, όπως τόνισε ο Νικόλας Χαραλάμπους, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, στόχος είναι η δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου υδατοδρομίων στο κόσμο.

Χαρακτηριστικά, ο Νικόλας Χαραλάμπους στην συνάντησή του με τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ανάπτυξε το πλάνο της Hellenic Seaplanes, για τις συντονισμένες ενέργειες που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τα Ελληνικά Υδατοδρόμια όλον αυτόν τον καιρό ώστε πλέον να μιλάμε για το μεγαλύτερο δίκτυο υδατοδρομίων στο κόσμο που δημιουργείται και εξελίσσεται καθημερινά, ενώ εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες αιτήσεις από παραθαλάσσιους και παραλίμνιους δήμους, λιμενικά ταμεία και ξενοδοχειακά συγκροτήματα που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να αποκτήσουν το δικό τους υδατοδρόμιο.

Συγκεκριμένα η συζήτηση κινήθηκε προς τις λίμνες της Ελλάδας που πλέον θα αποκτήσουν το δικό τους δίκτυο αεροπορικής διασύνδεσης και οι πτήσεις από νησί σε λίμνη σύντομα θα είναι πραγματικότητα, δημιουργώντας νέες επιλογές για τους επισκέπτες στην χώρα μας.

Παράλληλα, στην Δυτική Μακεδονία ο Περιφερειάρχης Γεώργιος Κασαπίδης, ανακοίνωσε στον περιφερειακό σχεδιασμό 4 νέα υδατοδρόμια σε αντίστοιχες λίμνες ενώ η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη να αναπτύξει τα υδατοδρόμια της Αττικής θα ενισχύσει ουσιαστικά το επιβατικό κοινό από και προς τον Αργοσαρωνικό καθώς και τους υπόλοιπους νησιωτικούς προορισμούς.

Επενδυτική ανάπτυξη των υδροπλάνων

Η επενδυτική ανάπτυξη των υδροπλάνων δεν θα μπορούσε να λείπει από την ατζέντα των θεμάτων προς συζήτηση.

Συγκεκριμένα ο Χαραλάμπους παρουσίασε το προφίλ των πρώτων αεροσκαφών που θα ενταχθούν στο στόλο της Hellenic Seaplanes το επόμενο χρονικό διάστημα και από που θα πραγματοποιήσουν τις πρώτες πτήσεις τους, αρχής γενομένης μέσα στην φετινή χρονιά.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε εξίσου και η πρόσφατη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας της Hellenic Seaplanes και της αεροπορικής εταιρείας IFLY που ενισχύει την παρουσία των υδροπλάνων στο μεταφορικό κλάδο της Ελλάδας. Το μνημόνιο συνεργασίας των δύο εταιρειών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την παροχή συνδυαστικών υπηρεσιών στο επίπεδο της μίσθωσης αεροπλάνων, ελικοπτέρων και υδροπλάνων διαμορφώνοντας από κοινού ολοκληρωμένα τουριστικά προϊόντα και πακέτα περιηγητικού τουρισμού, καθώς και την ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου συνδυαστικών μεταφορών που θα φέρει αέρα αλλαγών στο υπάρχον επιχειρηματικό περιβάλλον.

Πλατφόρμας κρατήσεων της Hellenic Seaplanes

Παράλληλα ο Θεοχάρης ενημερώθηκε για την ολοκλήρωση της πλατφόρμας του συστήματος κρατήσεων της Hellenic Seaplanes. Το λογισμικό είναι πλέον σε επίπεδο εσωτερικών δοκιμών για απευθείας κρατήσεις μέσα από το διαδίκτυο για το επιβατικό κοινό καθώς και για τα συνεργαζόμενα τουριστικά πρακτορεία και επιχειρήσεις που θα συμβληθούν στην πλατφόρμα. Στόχος είναι η εύκολη και γρήγορη εξυπηρέτηση των αεροπορικών κρατήσεων απευθείας των επιβατών αλλά και πακέτων των τουριστικών πρακτόρων με τις πρώτες αποθαλασσώσεις των αεροσκαφών.

Χ. Θεοχάρης: “Εγχείρημα εθνικής σημασίας”

Επιπλέον, όπως επισημαίνει σε δήλωση του ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης “η ανάπτυξη ενός δικτύου υδατοδρομίων αποτελεί εγχείρημα εθνικής σημασίας και με την έναρξη πτήσεων τα υδροπλάνα θα δημιουργήσουν νέα τουριστικά προϊόντα, παράλληλες δραστηριότητες καθώς και νέες θέσεις εργασίας σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές. Το Υπουργείο Τουρισμού θα είναι αρωγός σε τέτοιες επενδυτικές πρωτοβουλίες όπου αναδεικνύουν την Ελλάδα και διαμορφώνει νέα εθνική μεταφορική υποδομή δίνοντας λύση στα προβλήματα της σύνδεσης των παράκτιων περιοχών της χώρας μας…”

Ν. Χαραλάμπους: “Το μεγαλύτερο δίκτυο υδατοδρομίων στην Ευρώπη και στον Κόσμο”

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes Νικόλας Χαραλάμπους δήλωσε: “Θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε και να χτίζουμε σε όσα έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα, με την βοήθεια της Ελληνικής κυβέρνησης η χώρα μας σύντομα θα έχει το μεγαλύτερο δίκτυο υδατοδρομίων στην Ευρώπη και στον Κόσμο, η δημογραφία του ελληνικού τουρισμού θα αλλάξει και η λειτουργία των υδροπλάνων θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών των νησιών, στην αναβάθμιση του τουρισμού τους και συνεπακόλουθα στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους .”

airnews.gr


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael