Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Επέκταση σύμβασης ζητούν οι εργαζόμενοι καθαριότητας των κτιριακών υποδομών του ΟΑΕΔ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όλες και όλοι εμείς οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των κτιριακών υποδομών του ΟΑΕΔ, που προσληφθήκαμε με την υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 1Α/2019 προκήρυξη πρόσληψης εποχικού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συντονίζουμε τη δράση μας και διεκδικούμε την αυτονόητη επέκταση των συμβάσεών μας για τέσσερις (4) επιπλέον μήνες, πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας της 2ας Ιουλίου 2021 όπου λήγουν οι συμβάσεις μας.

Το αίτημα μας είναι δίκαιο και νόμιμο, αφού ο ΟΑΕΔ προέβη στην πρόσληψή μας στη βάση προκήρυξης για Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, συνολικά πεντακοσίων (500) ατόμων τετράωρης απασχόλησης 24/μηνης διάρκειας και όχι 20μηνης που εν τέλει -λόγω διοικητικών ολιγωριών- κληθήκαμε να εργαστούμε.

Οι 500 εργαζόμενες και εργαζόμενοι στην καθαριότητα των κτιριακών υποδομών του οργανισμού, δώσαμε με ευσυνειδησία και συνέπεια τη μάχη έναντι του Covid-19 και όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες αναγνώρισαν το έργο μας. Αυτή η συνεισφορά δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί να ξεθωριάσει. Οι συμβάσεις μας λήγουν στις 2.7.2021, ημερομηνία που δεν προβλέπεται να εκλείψουν οι έκτακτες και επείγουσες περιστάσεις που η χώρα αντιμετωπίζει στο σύνολό της λόγω της πανδημίας COVID-19, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την παρουσία μας εντός των κτιριακών δομών του Οργανισμού.

Οι απαντήσεις που μέχρι σήμερα έχουν δοθεί από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και του αρμόδιου Υπουργείου, σε υποστηρικτικές επιστολές δεκάδων εργατικών κέντρων αλλά και επερωτήσεων κομμάτων, όχι μόνο δεν είναι πειστικές, αλλά επιμελώς αποκρύπτουν το γεγονός ότι ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ εμείς -και οι 500- συμμετείχαμε σε διαγωνισμό για συμβάσεις 24μηνης διάρκειας. Τα όσα παραπειστικά αναφέρονται στις απαντήσεις, αδικούν την ουσία του δίκαιου αιτήματός μας, αδικούν τη σημαντικότητα της συνεισφοράς μας, αδικούν τον ίδιο το κοινωνικό χαρακτήρα του οργανισμού και των προγραμμάτων που συντονίζει για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Αλήθεια, πως θα αντιμετώπιζε ο ΟΑΕΔ και η Διοίκησή του μια ιδιωτική επιχείρηση στην υποθετική περίπτωση που προσελάμβανε μέσω προγράμματος 24μηνης διάρκειας έναν άνεργο, τον όποιο θα απέλυε στους 20 μήνες; Θα δεχόταν μια τέτοια συμπεριφορά; Την απάντηση την γνωρίζουμε. Φυσικά και δεν θα γινόταν αποδεκτή μια τέτοια συμπεριφορά. Αυτό όμως που μας προξενεί αλγεινή εντύπωση είναι γιατί ο ΟΑΕΔ επιδεικνύει σε εμάς μια μη αποδεκτή από άλλους εργοδότες συμπεριφορά;;;


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενες/οι στην καθαριότητα του Ο.Α.Ε.Δ. έχουμε συμβάλλει τα μέγιστα στη διατήρηση των χώρων εργασίας υγειονομικά καθαρών μέσα σε συνθήκες πανδημίας. Τυχόν επιστροφή σε καταστάσεις εργολαβίας -έστω και προσωρινά (…) μετά τη 2α Ιουλίου- συνιστά οπισθοδρόμηση και υποκρύπτει σκοπιμότητα και ξεκάθαρη συναλλαγή. Δεν θέλουμε να κάνουμε τέτοιες σκέψεις. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε όλα όσα γνωστοί εργολάβοι διαμηνύουν δεξιά και αριστερά, ισχυριζόμενοι ότι έχουν «σίγουρη τη δουλειά»… Προσπαθούμε καλοπροαίρετα να έρθουμε σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και τον Διοικητή κ. Πρωτοψάλτη. Το ενδεχόμενο ανάληψης της καθαριότητας από εργολάβους δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από κανέναν.

Πιστεύουμε ότι η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, ο Διοικητής, τα μέλη του ΔΣ και ειδικότερα οι εκπρόσωποι των Κοινωνικών Εταίρων που συμμετέχουν σε αυτό, θα επανεξετάσουν το δίκαιο αίτημά μας και θα βρουν τρόπο να επεκτείνουν τις συμβάσεις μας πέραν της 2ας Ιουλίου.

Εξάλλου, όλοι οι δημόσιοι φορείς και οργανισμοί, έχουν λάβει ανάλογες αποφάσεις παράτασης- επέκτασης των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού καθαριότητας έως και το τέλος του τρέχοντος έτους. Τι είναι αυτό που «εμποδίζει» τη διοίκηση του ΟΑΕΔ;

Καλούμε όλες και όλους τις συμβασιούχες και τους συμβασιούχους καθαριότητας του ΟΑΕΔ σε ενιαίο συντονισμό μέσα από το συντονιστικό μας όργανο. Τις επόμενες ημέρες συγκεντρώνουμε τα στοιχεία επικοινωνίας όλων και αναλαμβάνουμε κοινή δράση. Ο αγώνας για να πετύχει επιβάλλεται να μας βρει όλες και όλους μαζί. Καλή επιτυχία να έχουμε!!!


ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael