Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή η διανομή πετρελαίου θέρμανσης


Μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή θα συνεχίζεται η διανομή πετρελαίου θέρμανσης στα νοικοκυριά όλης της χώρας, όπως και στην περιοχή, μιας και στις 30 Απριλίου λήγει η φετινή περίοδος στην οποία οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης για τις μέρες κρύου που τυχόν απομένουν, αλλά και για τον επόμενο χειμώνα.

Η φετινή χρονιά ήταν περίεργη και για το πετρέλαιο θέρμανσης, που ξεκίνησε να διανέμεται στην αρχή της σεζόν με 0,76 ευρώ το λίτρο και τώρα (τελευταίες ημέρες της σεζόν), πωλείται γύρω στο 1 ευρώ το λίτρο. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη μεγάλη αύξηση της τιμής του αργού, ωστόσο η συγκυρία του κορωνοϊού δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστες τις τιμές των πετρελαιοειδών.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Π» ο ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Πτολεμαΐδα, Λάζαρος Καζαντζίδης, το πετρέλαιο θα μπορεί να διανέμεται στους καταναλωτές μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ η ζήτηση είναι αυξημένη, αφού καθημερινά, όπως τονίζει καλούνται να κάνουν διανομές. Αυτό οφείλεται σε δύο παράγοντες και ο ένας αφορά τις θερμοκρασίες που επικρατούν ακόμη στην περιοχή, αφού τόσο τον Απρίλιο όσο και τον Μάιο δεν κάνει ιδιαίτερη ζέστη συνήθως. Ο δεύτερος, πιθανώς, σημειώνει, να αφορά καταναλωτές που χρειάζονται το πετρέλαιο θέρμανσης και έχοντας τη δυνατότητα εφοδιάζουν τους λέβητές τους για του χρόνου.

Η τιμή, σημειώνει, είναι γύρω στο 1 ευρώ το λίτρο (ίσως και λίγο πιο κάτω), ενώ η εκτίμηση του ίδιου είναι ότι και στη χειμερινή σεζόν που θα έρθει η τιμή εκκίνησης δεν θα είναι πολύ πιο πάνω.

Όσοι έχουν ανάγκη, προμηθεύονται από τώρα, προσθέτει, αλλά αυτό δεν εξαρτάται τόσο από την τιμή. Αν θα κλείσει με την τιμή εκκίνησης της επόμενης σεζόν στα ίδια επίπεδα, ένα νοικοκυριό δεν θα κερδίσει κάτι ιδιαίτερο αν βάλει το πετρέλαιο από τώρα, αναφέρει, προσθέτοντας πως η τιμή, βέβαια, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και η σταθεροποίηση της εικόνας με την πανδημία, σαφώς επηρεάζει.


(e-ptolemeos.gr)

energypress.gr




https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael