Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Καλλιόπη Βέττα: Πρωτοφανής η βεβήλωση του Ιερού Βράχου στην Ακρόπολη

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην Ακρόπολη, δήλωσε:


«Μαζί με συναδέλφους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. επισκεφθήκαμε χθες την Ακρόπολη, ώστε να ενημερωθούμε από επιστήμονες και ειδικούς (μηχανικούς, αρχαιολόγους, εικαστικούς) για τα έργα που γίνονται στον χώρο.
Γίναμε μάρτυρες μιας αντιαισθητικής παρέμβασης, με την τοποθέτηση ενός τσιμεντένιου διαδρόμου πλάτους 9 μέτρων (!) στον περιβάλλοντα χώρο των μνημείων, η οποία διαστρέφει και αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του Ιερού Βράχου, χωρίς να εξυπηρετεί, ταυτόχρονα, τους ανθρώπους με προβλήματα πρόσβασης για τους οποίους υποτίθεται ότι έγιναν, καθώς οι κλίσεις καθίστανται απαγορευτικές για την αυτόνομη κίνησή τους.


Την ίδια ώρα, η δημοσιοποίηση της σύμβασης δωρεάς του Υπουργείου Πολιτισμού με το Ίδρυμα Ωνάση, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή με μεγάλη καθυστέρηση, έπειτα από δύο κοινοβουλευτικές μου ερωτήσεις, ανέδειξε την αδιαφάνεια των διαδικασιών που έχουν ακολουθηθεί και ότι βασικό μέλημα της κ. Μενδώνη αποτελούσε τελικά η προσωπική της μικροπολιτική προβολή, καθώς στο άρθρο 9 προβλέπεται η τοποθέτηση στον Ιερό Βράχο τριών μαρμάρινων επιγραφών που θα την μνημονεύουν, γεγονός ιστορικά πρωτοφανές και ηθικά απαράδεκτο.
Η Ακρόπολη των Αθηνών δεν ανήκει σε καμία Υπουργό, σε καμία Κυβέρνηση: ανήκει σε όλο τον κόσμο, όπως και τα ιδανικά που συμβολίζει, Ελευθερία, Δημοκρατία, μέτρο και συλλογική δημιουργία.
 
Να σταματήσει τώρα η βάναυση αλλοίωση του Μνημείου του Ιερού Βράχου»


Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕ Κοζάνης


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael