Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Χαλκιδική: Η άμπωτη εξαφάνισε τη θάλασσα -Το φαινόμενο συνεχίζεται όλο τον Μάρτιο!


“Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο”, λένε οι κάτοικοι σε Σιθωνία, Σωζόπολη και σε άλλες περιοχές της Χαλκιδικής βλέποντας τη θάλασσα να απομακρύνεται δεκάδες μέτρα από την ακτή.

Το φαινόμενο της άμπωτης παραμένει εμφανές σε αρκετά σημεία της Χαλκιδικής για σχεδόν τέσσερις εβδομάδες. Τα νερά από τις όμορφες παραλίες είναι δύσκολο καν να τα δεις με το μάτι, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Θανάση Ελμάζη είναι χαρακτηριστικές της κατάστασης.

Στην παραλία Φτερωτή στην Σιθωνία, η θάλασσα είναι δεκάδες μέτρα μακριά από το σημείο όπου μπορούν να δένουν οι ψαράδες τα καΐκια τους.

Στη Σωζόπολη οι εικόνες είναι επίσης εντυπωσιακές. Ο βυθός πλέον βρίσκεται έξω από τη θάλασσα. Περπατώντας μπορεί κανείς να δει το ανάγλυφο, τα πετρώματα και ό,τι υπάρχει κάτω από την θάλασσα.

Ανάλογες εικόνες υπάρχουν σε αρκετές παραλίες της Χαλκιδικής. Οι κάτοικοι παρατηρούν το φαινόμενο από τις αρχές Μαρτίου, όταν και είχαν υπάρξει αντίστοιχες εικόνες και από άλλα σημεία στην Θεσσαλονίκη (δείτε ΕΔΩ) και όλη την Ελλάδα. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι συνεχίζεται για τόσο μεγάλο διάστημα, κάτι που τους προκαλεί προβληματισμό.

Δείτε τις εικόνες από τη Σωζόπολη…

Πηγή: thes.gr

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3AelΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια