Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Επιχειρηματίας έπεσε θύμα απάτης, έχασε μέσα σε λίγα λεπτά 7.000 ευρώ

Ο πελάτης ήταν «μαϊμού» - Πώς τον ξεγέλασε

Θύμα ενός επιτήδειου, που παρίστανε τον πελάτη, έπεσε ένας επιχειρηματίας στο Βόλο, που είδε μέσα σε λίγα λεπτά τον λογαριασμό του όχι μόνο να μην έχει 200 ευρώ επιπλέον, αλλά να γίνεται μηδενικός.

Η νέα περίπτωση απάτης σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο 10 Απριλιου. Ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας υαλοπινάκων δέχθηκε τηλεφωνική παραγγελία από άτομο που συστήθηκε σαν πελάτης για την αγορά τζαμιών. Το ποσό της παραγγελίας στην οποία προέβη ο επιτήδειος ήταν της τάξης των 200 ευρώ.

Ο δήθεν πελάτης ζήτησε από τον επαγγελματία να τον πληρώσει μέσω τραπεζικής υπηρεσίας, προκειμένου άμεσα να γίνει η δουλειά του και να του παραδοθεί η παραγγελία. Το μικρό ποσό της παραγγελίας δεν προκάλεσε υποψίες στον επιχειρηματία, ο οποίος με ευκολία παραπλανήθηκε.

Ο επιτήδειος του ζήτησε κωδικούς τραπεζικής υπηρεσίας για να μπορέσει όπως ισχυρίστηκε να του κάνει κατάθεση των χρημάτων, μολονότι κάτι τέτοιο δεν απαιτείται. Από άγνοια ο επιχειρηματίας έκανε το μοιραίο λάθος να δώσει τους κωδικούς αναφέρει ο taxydromos.gr.

Ελέγχοντας λίγη ώρα αργότερα τον λογαριασμό του προκειμένου να διασφαλίσει ότι η κατάθεση έχει γίνει, ο επιχειρηματίας δεν πίστευε στα μάτια του. Αντί να δει επιπλέον 200 ευρώ, είδε να έχει κάνει φτερά το σύνολο των 7.000 ευρώ που διατηρούσε στον επαγγελματικό του λογαριασμό για να εξυπηρετεί ανάγκες της επιχείρησής του.

Ο θύτης μπήκε στην υπηρεσία και έκανε μεταφορά σε δικό του λογαριασμό ολόκληρου του ποσού που ήταν διαθέσιμο, αφήνοντας πανί με πανί το θύμα του. Άμεσα ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε στην αστυνομία για να καταγγείλει το συμβάν. Ο ίδιος υπέβαλλε χθες μήνυση. Από την Αστυνομία έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για τον εντοπισμό του δράστη, μέσα από την πορεία που ακολούθησαν τα χρήματα, από λογαριασμό σε λογαριασμό.


newsbeast.gr

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια