Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Φτάνει πια! Όχι άλλες ανεμογεννήτριες! Πεζοπορία στο Βέρμιο, την Κυριακή 11 Απριλίου

Συντονιστικό Εργατικών Σωματείων και Φορέων Ενάντια στην απολιγνιτοποίηση

Φτάνει πια! Όχι άλλες ανεμογεννήτριες! Όχι στην παράδοση των ορεινών όγκων για τα κέρδη των λίγων!

Κυριακή 11 Απριλίου, 08:30 στην πλατεία Πύργων Εορδαίας (5 ώρες διαδρομή)

Η επέλαση της εγκατάστασης ανεμογεννητριών συνεχίζεται καθώς η ακόρεστη δίψα των επιχειρηματικών ομίλων για κέρδος και τα δισεκατομμύρια που στρώνει η ΕΕ στα πόδια τους οδηγούν στην επέκταση της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται η ταυτόχρονη δημιουργία πέντε αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος 315 MW, με 70 ανεμογεννήτριες που θα καταστρέψει το Βέρμιο.

Ο προβαλλόμενος νέος παράδεισος της «πράσινης ανάπτυξης» περιλαμβάνει το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τη φθηνή εργατική δύναμη, τα νέα βάρη στα λαϊκά νοικοκυριά για την αγορά «πράσινων» αυτοκινήτων και συσκευών, τους «πράσινους» έμμεσους φόρους και τη γενικότερη αφαίμαξη του λαού, για να στηρίξει το κράτος τις νέες «πράσινες» επενδύσεις των ομίλων. Παράλληλα, οι επενδύσεις της «πράσινης ανάπτυξης» οδηγούν σε εκτεταμένη περιβαλλοντική υποβάθμιση περιοχών Natura, προστατευόμενων περιοχών και των βουνών ολόκληρης της χώρας, επιδεινώνοντας τις τοπικές οικονομίες και τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών δυνάμεων.

Πολλές από αυτές τις επενδύσεις θέτουν σε άμεσο κίνδυνο περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους , σημαντικούς οικότοπους, προστατευόμενες περιοχές, εκτάσεις που αξιοποιούν οι κτηνοτρόφοι -γεωργοί- μελισσοκόμοι της περιοχής.

Ευθύνες έχουν η περιφερειακή και οι δημοτικές αρχές, που συν τοις άλλοις αναλαμβάνουν να εξωραΐσουν τις θηριώδεις επενδύσεις στο λαό, αναπαράγοντας επιχειρήματα όπως ότι η «πράσινη ανάπτυξη» γίνεται για την προστασία του περιβάλλοντος, ότι θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας, φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Τα ανταποδοτικά οφέλη που τάζουν οι εταιρείες και η κυβέρνηση αποδεικνύονται τελικά "καθρεφτάκια για ιθαγενείς". Επαγγέλματα και δραστηριότητες που συνδέονται με το βουνό μαραζώνουν. Επομένως, παρά το ότι με τις ανεμογεννήτριες χρησιμοποιείται μια ήπια μορφή Ενέργειας, ούτε το περιβάλλον προστατεύεται, ούτε οικονομική ανάπτυξη υπάρχει για τα νοικοκυριά μας. Η "πράσινη ανάπτυξη" είναι οικονομική ανάπτυξη μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τα σχέδιά τους για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Βέρμιο δεν θα περάσουν! Δεν παραδίδουμε το βουνό μας στους επιχειρηματικούς ομίλους της Ενέργειας!

Οδηγίες για την πεζοπορία:

- Ορειβατικά η αθλητικά παπούτσια,

- Άνετο παντελόνι για την πεζοπορία

- Μακρυμάνικη μπλούζα

- Δεύτερο ζευγάρι κάλτσες

- Δεύτερο μπλουζάκι

- Αδιάβροχο μπουφάν

- Τροφή / σνακ / κολατσιό (πχ σάντουιτς, μπανάνα ή άλλο φρούτο/λαχανικό, ξηρούς καρπούς/φρούτα, μπάρες δημητριακών)

- Νερό

- Απολυμαντικό χεριών ή/και υγρά μαντηλάκια

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael