Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Kινητοποίηση διαμαρτυρίας, την Κυριακή 4 Απριλίου στην γέφυρα Ρυμνίου

 

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους Κοζάνης ,Σερβίων και Βελβεντού στηρίζουμε και καλούμε το λαό της περιοχής να συμμετέχει στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας, που καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης, την Κυριακή 4 Απριλίου, στις 11:00πμ ,στην γέφυρα Ρυμνίου.

Ο αμίαντος κρίθηκε επικίνδυνος για τη χρήση του από τη δεκαετία του 1990 γι’ αυτό και το ορυχείο των ΜΑΒΕ έκλεισε. Στη συνέχεια προχώρησαν εργασίες αποκαταστάσης του περιβάλλοντος της περιοχής, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ένα μικρό μέρος. Από τότε υπάρχουν σχέδια διαχείρισης επι-κίνδυνων αποβλήτων Αμιάντου, που έρχονται να υλοποιηθούν σε μια περίοδο που τρέχουν τα σχέ-δια της απολιγνιτοποίησης και της «πράσινης ανάπτυξης». Την ώρα που χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας και η ενεργειακή φτώχεια ξεπερνά το 30% ζητάνε από το λαό να θυσιάσει την προστασία της υγείας του και του περιβάλλοντος με αντάλλαγμα τα ανταποδοτικά στις τοπικές κοινωνίες και κάποιες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν.

Οι εκάστοτε περιφερειακές και δημοτικές αρχές υλοποιούν τα σχέδια των κυβερνήσεων διαχρονικά και των επιχειρηματικών ομίλων. Σήμερα η περιφερειακή αρχή υλοποιόντας σχετικό σχέδιο διαχεί-ρησης αποβλήτων αμιάντου, συστήνει επιτροπή για να ντυθεί αυτό (το σχέδιο) με επιστημονικοφανή τρόπο.

Καλούμε το λαό της περιοχής να αντιταχθεί σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς.

Παλεύουμε:

Ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή Ζιδάνι ή σε άλλη επιβαρημένη τοποθεσία της περιο-χής μας (πχ Ορυχείο Νότιο Πεδίο).

Για μέτρα για την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος

Για διαχείριση απορριμμάτων και επικίνδυνων αποβλήτων προς όφελος του λαού και όχι για τα κέρ-δη των λίγων.

Οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»,

Νόντας Στολτίδης, Δημοτικός Σύμβουλος Κοζάνης

Δώρα Δημαράκη, Δημοτική Σύμβουλος Κοζάνης

Ευδοξία Μωυσιάδου, Τοπική Σύμβουλος Αιανής, Δήμου Κοζάνης

Νίκος Γεωργακόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Σερβίων

Στέργιος Νάκας , Δημοτικός Σύμβουλος Σερβίων

Θύμιος Αναστασόπουλος, Τοπικός Σύμβουλος Τρανοβάλτου, Δήμου Σερβίων

Ειρήνη Γκαμπράνη, Δημοτική Σύμβουλος Βελβεντού

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια