Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Τιμάμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μάρτη είναι αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματά τους στην ερ-γασία, για την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία. 111 χρόνια από την καθιέρωση της 8η Μάρ-τη σαν Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκα μετά από πρόταση της Κλάρας Τσέτκιν, το μήνυμά της παραμένει ζωντανό και επίκαιρο γιατί η ανισοτιμία της γυναίκας ζει και βασιλεύει.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σχεδόν ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, βρίσκει τις γυναίκες εργάτριες αντιμέτωπες με την εργασιακή ανασφάλεια, τα αδιέξοδα που γέννησε η κατάρρευση των δημοσίων συστημάτων Υγείας, την αύξηση των περιστατικών βίας σε συνθήκες εγκλεισμού, της κοινωνικής ζωής λόγω πανδημίας.

Ατομικά, η κάθε γυναίκα, δεν μπορεί να ξεφύγει από τα αδιέξοδα της καθημερινότητας, της εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Η ανασφάλεια και η αγανάκτηση για τις συνθήκες εργασίας και ζωής των γυναικών μπορεί να βρει διέξοδο στο δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης για όσα έ-χουν ανάγκη τον 21ο αιώνα. Μέσα από την συμμετοχή της μαζί με άλλες γυναίκες, μαζί με τους άντρες, στα σωματεία μας, μαζί με άλλες συναδέλφισσες μας, που αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα.

Η κυβέρνηση εξοπλίζει με νέα όπλα τους επιχειρηματικούς ομίλους, ώστε να εκμεταλλεύονται γυναίκες και άνδρες πιο άγρια. Για να δουλεύουμε 10ωρα, όταν το απαιτούν οι εργοδότες, με αύξηση των υπερωριών και να «αμειβόμαστε» με ρεπό, άδειες όποτε και αν αυτοί αποφασί-σουν, με σίγουρη την επιβάρυνση της υγείας μας.

Σήμερα τον 21ο αιώνα όπου υπάρχει τέτοια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, φαίνεται καθαρά ότι η υγεία των οικογενειών μας είναι ασύμβατη με τους νόμους της αγοράς και του κέρδους. Γι’ αυτό δεν ανεχόμαστε τίποτα λιγότερο από την πλήρη κάλυψη των ανα-γκών μας.

Δυναμώνουμε και σήμερα τη φωνή της αγωνιστικής διεκδίκησης για να μη φορτώσουν κυβέρ-νηση και επιχειρηματικοί όμιλοι πάλι στις πλάτες μας, τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της διαχείρισης της πανδημίας.

Η πραγματική ασπίδα προστασίας χτίζεται στο συλλογικό αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες που υ-πάρχουν σήμερα τον 21ο αιώνα.

Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια που οργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα και οι γυ-ναικείες οργανώσεις:

Στην Πτολεμαϊδα την Κυριακή 7 Μάρτη στις 11:00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία

Στην Κοζάνη τη Δευτέρα 8 Μάρτη στις 18:00 στην Κεντρική Πλατεία.

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3AelΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια