Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Στάθης Κωνσταντινίδης, Βουλευτής Ν. Κοζάνης: «Ξεχάσατε το Bloomberg!»

Προτού δύο μήνες, η κατάταξη του Bloomberg για την πορεία της πανδημίας σε διάφορες χώρες του κόσμου, είχε γίνει η σημαία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μέχρι προχθές, δεν υπήρχε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που να μην επικαλείται τη σχετική λίστα του Δεκεμβρίου 2020, ως απόδειξη του πόσο άσχημα τα πάει η Ελλάδα στην αντιμετώπιση της νόσου και των επιπτώσεών της.

Τώρα σιωπή. Μάλλον δεν θα είδαν την επικαιροποιημένη κατάταξη.

Γι' αυτό και μόνο αναφέρομαι στο σχετικό δημοσίευμα. Κατά τα άλλα, λέω αυτό που έλεγα και τον Δεκέμβριο. Ότι πρόκειται για δυναμική και επικίνδυνη κατάσταση, που αν σου ξεφύγει μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη. Δε χωράει εφησυχασμός, ούτε πανηγυρισμοί. Αλλά ούτε και καταστροφολογία, με την επίκληση "βολικών" στοιχείων.

Η μεταβλητότητα φαίνεται και στην παραπάνω μέτρηση, η οποία βαθμολογεί κράτη με οικονομίες πάνω από 200 δισ δολάρια, σε 11 δείκτες (κρούσματα, θνησιμότητα, εμβόλια, υγειονομικό σύστημα, αντίκτυπο των επιπτώσεων κλπ).

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Φεβρουαρίου, πολλές χώρες σημείωσαν σημαντικές ανακατατάξεις. Η Ελλάδα ανέβηκε 11 θέσεις, στην 20η στον κόσμο, με το ποσοστό θνησιμότητας να υποχωρεί κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες. Ωστόσο, επισημαίνεται ο κίνδυνος από την αύξηση των μολύνσεων! 


Το ξαναλέω, η αξιολόγηση γίνεται βάσει κυλιόμενων μετρήσεων. Το ίδιο όμως ίσχυε και τον Δεκέμβριο. Το ότι η χώρα μας τα πάει μέχρι στιγμής καλά, δεν αμφισβητείται σχεδόν από κανέναν, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Καμιά φορά η πολιτική αντιπαλότητα εξωθεί κάποιους σε βιαστικές επικρίσεις.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει έστω και ένας που μπορεί να χαίρεται σε ενδεχόμενη αποτυχία της Ελλάδας, ιδίως σε αυτόν τον τομέα. Αυτό θα συνιστούσε διαστροφή.

Κυρίως, όμως, σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, που έχει να κάνει με τις ζωές των συνανθρώπων μας, καλό είναι να είμαστε εγκρατείς.

Ο εμβολιασμός του πληθυσμού είναι ο μόνος ορατός τρόπος για να γυρίσουμε οριστικά σελίδα. Μέχρι τότε πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στην πιστή τήρηση των υποδείξεων.

Ιδιαίτερα εμείς που βιώσαμε τις επώδυνες συνέπειες των παρατεταμένων περιοριστικών μέτρων, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξαναμπεί ο τόπος μας σ' αυτήν την περιπέτεια.

Ας προστατέψουμε αυτό που με τόσο κόπο πετύχαμε. 

 

Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3AelTop Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael