Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Απάντηση δημάρχου Βοΐου σε παρέμβαση Κοσμίδη

 
Προς μεγάλη μου έκπληξη διαβάζω κείμενο του κυρίου Kοσμίδη που αφορά τον εορτασμό της μάχης του Φαρδυκάμπου, οπου μας εγκαλεί γιατί δεν εορτάστηκε η επέτειος το Σάββατο 6 Μαρτίου. 
 
Ενημερώνω τον κ Κοσμίδη ότι ο εορτασμός της μάχης είναι εορτή κινητή και γιορτάζεται πάντα Κυριακή, και ως Δημοτική αρχή επιλέξαμε για φέτος, για να εξασφαλίσουμε και την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου, να την εορτάσουμε την περασμένη Κυριακή .

Ο κ. Κοσμίδης έρχεται να ασχοληθεί, με την αγνωμοσύνη που τον διέπει σε όλα τα θέματα, με ένα θέμα που έχει να κάνει με τον εορτασμό της μνήμης μίας από τις σοβαρότερες μάχες που έλαβαν μέρος κατά το Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο στην πατρίδα μας , δείχνοντας μία απόλυτη ασέβεια και προχειρότητα προς το γεγονός. Θα περιμέναμε από τον κ.Κοσμίδη ή κάποιον αντιπρόσωπο από τον συνδυασμό του να τιμήσει την εκδήλωση και να παραστεί, πράγμα το οποίο δεν έπραξε, ούτε φέτος ούτε πέρυσι, δείχνοντας πόσο πραγματικά σέβεται τέτοιου είδους εκδηλώσεις τιμής προς τους προγόνους μας.

Παρακαλώ κ Κοσμίδη βρείτε άλλα θέματα να ασχοληθείτε πιο παραγωγικά που μπορούν να βοηθήσουν Βόϊο και σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων με σοβαρότητα και υπευθυνότητα όπως οι καιροί προστάζουν.

Επίσης κύριε Κοσμίδη απευθύνετε αυτά σας τα λόγια προς το πρόσωπό μου ενώ γνωρίζετε πολύ καλά τη ιδιαίτερη ευαισθησία που έχω γι αυτό το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός , λόγω της συμμετοχής ανάμέσα σε άλλους μαχητές και ενός πολύ στενού μου συγγενή.

Σαν δήμαρχος έχω καταβάλει προσπάθειες και θα συνεχίσω την προσπάθεια να εορταστεί η επέτειος από κοινού με όλο το πολιτικό φάσμα και όχι σε δύο χωριστές γιορτές όπως γίνεται μέχρι σήμερα, μιας και ανατρέχοντας στην ιστορία ανακαλύπτουμε ότι η μάχη έγινε από πολλές δυνάμεις ενωμένες μαζί και δεν έχει κηδεμόνα, ενω ο διπλός εορτασμός μειώνει την αξία του.

Ηδη σε συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο ο χώρος πρόκειται να εξωραϊστεί με περαιτερω φύτευση ενω εξετάζεται η δυνατότητα μέσω χρηματοδότησης ενος μικρού μουσείου στο χώρο για την ανάδειξη του πραγματικής σημασίας της μάχης του Φαρδυκάμπου.

Τέλος ζητώ συγνώμη από τους συνδημότες μου γι αυτήν μου την παρέμβαση μια τόσο σημαντική ημέρα οπως είναι η Καθαρή Δευτέρα,αλλά κάποια πράγματα δεν μπορούν να μένουν αναπάντητα.

Χρόνια πολλα και καλή Σαρακοστή σε όλους τους Βοιώτες

 

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3AelTop Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael