Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Επιτροπή Αγώνα κατά των αιολικών στο Μπούρινο: «Κάτω τα χέρια από το Μπούρινο, τα σχέδια σας δεν θα περάσουν»

Η Επιτροπή Αγώνα Σιάτιστας δηλώνει παρούσα. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΙΝΟ, ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Με δελτίο τύπου της επιτροπής μας από τις 23-01-2020 προειδοποιούσαμε για τη νέα απειλή βιομηχανοποίησης της προστατευόμενης από το δίκτυο NATURA περιοχής του Μπούρινου. Όλο αυτό το διάστημα και για πάνω από ένα χρόνο βρισκόμασταν σε κατάσταση επαγρύπνησης διότι είναι φανερό πως κάποιοι θεωρούν φιλέτο για την παραγωγή αιολικής ενέργειας την περιοχή, αδιαφορώντας για τη ζημία που θα προκληθεί στο φυσικό περιβάλλον με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεν θα μιλήσουμε για τα βασικά επιχειρήματα της επιτροπής μας και του λαού της Σιάτιστας σε ό,τι αφορά περιβαλλοντικά ζητήματα, ζητήματα ιδιοκτησίας αλλά και την συνολικότερη αξία της συγκεκριμένης περιοχής καθώς αυτά αναπτύχθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και μαζί με τις συντονισμένες κινητοποιήσεις του λαού της Σιάτιστας και των φορέων του καταφέραμε να παραιτηθεί η εταιρεία «ΡΟΚΑΣ ΑΙΟΛΙΚΗ» από την δημιουργία αιολικού 92 MW.

Ενημερωθήκαμε ότι στον γεωπληροφοριακό χάρτη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) εμφανίζεται να έχει εκδοθεί άδεια παραγωγής για αιολικά της «P.K. ENERGY» στην ψηλότερη κορυφή του Μπούρινου στον Ντρισινίκο. Οι ανεμογεννήτριες θα είναι ύψους 200 μέτρων.

Με την ανακοίνωσή μας αυτή τονίζουμε και πάλι ότι είμαστε εδώ. Καλούμε όλους τους φορείς να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Το ζήτημα αφορά περιοχές και τους δήμου Γρεβενών και του δήμου Κοζάνης. Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή, όλους τους δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας καθώς και όλους τους φορείς της περιοχής να γνωμοδοτήσουν αρνητικά.

Καταλήγοντας θέλουμε να δηλώσουμε πως είμαστε από αυτούς που πιστεύουν ότι ο μόνος που μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια είναι ο λαός της περιοχής. Σ’ αυτόν απευθυνόμαστε, γνωρίζοντας ότι θα είναι μαζί μας. Δεν θα περάσουν τα σχέδια της «P.K. ENERGY» όπως δεν πέρασαν και της «ΡΟΚΑΣ ΑΙΟΛΙΚΗ».

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael