Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Να σταματήσει επιτέλους η επικοινωνιακή διαχείριση του αθλητισμού και του αντιντόπινγκ

«Καλλιόπη Βέττα: Να σταματήσει επιτέλους η επικοινωνιακή διαχείριση του αθλητισμού και του αντιντόπινγκ – Εισήγηση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα ήταν η εισηγήτρια -από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης- στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων του νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα την κύρωση του κώδικα αντιντόπινγκ της WADA.

Η κ. Βέττα αρχικά αναφέρθηκε στην ολιγωρία της κυβέρνησης με την ετεροχρονισμένη εναρμόνιση του κώδικα, ο οποίος ισχύει διεθνώς ήδη από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, ήδη από το 2015, αντέστρεψε την πορεία υποχρηματοδότησης του Ε.Σ.ΚΑ.Ν. (Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ), πλήρωσε τα χρέη σε δειγματολήπτες, απαίτησε με θεσμικό και ολοκληρωμένο τρόπο τις οφειλές από σωματεία και αθλητικούς οργανισμούς, ενώ προάσπισε το αθλητικό κύρος της χώρας φιλοξενώντας διεθνείς εκδηλώσεις για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Έπειτα, αναφέρθηκε στις διατάξεις του νομοσχεδίου, οι οποίες αποτελούν, στην ουσία, απόδοση του πρωτότυπου κειμένου, ενώ στη συνέχεια στηλίτευσε την πλήρη αδράνεια του Υπουργείου στο ζήτημα της στήριξης των ανθρώπων του αθλητισμού αναφέροντας τα εξής: «μπορείτε να μας πείτε, έστω και τώρα, γιατί δεν βρήκατε μια φόρμουλα απευθείας (και τονίζω το απευθείας) ενίσχυσης των αθλητών, των προπονητών, των υποστηρικτικών και διοικητικών στελεχών, των διαιτητών και κριτών, όλων αυτών των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που βλέπουν αυτό το διάστημα τον αθλητισμό κλειστό, χωρίς προοπτικές, χωρίς εισοδήματα, χωρίς μέλλον;

Μπορείτε, για παράδειγμα να απευθυνθείτε στον αθλητικό κόσμο της περιοχής μου, της ΠΕ Κοζάνης, και να τους εξηγήσετε για ποιο λόγο –παρά το γεγονός ότι υφίστανται τα σκληρότερα περιοριστικά μέτρα σε όλη την χώρα- δεν στηρίξατε, και δεν στηρίζετε ακόμη, με άμεσα οικονομικά μέτρα τους ανθρώπους που ασφυκτιούν από το κλείσιμο του αθλητισμού;».

Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στην πληθώρα δηλώσεων, δημοσιευμάτων και άρθρων που επικρίνουν τον Υφυπουργό κ. Αυγενάκη για παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία των Ομοσπονδιών, ενώ κλείνοντας, ζήτησε να κατατεθούν ειδικότερα στοιχεία- τα οποία δεν δόθηκαν- για τις αθλητικές δράσεις που θα ενταχτούν στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Κλείνοντας, ανέφερε: «Πιστεύουμε, και το αποδείξαμε στην πράξη, ότι η Πολιτεία οφείλει να πράξει ότι είναι δυνατόν για την αποτροπή του φαινομένου του ντόπινγκ.

Σας καλούμε να κάνετε το ίδιο, πέρα από την επικοινωνιακή διαχείριση και την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Είστε σε αυτό τον θώκο εδώ και 20 μήνες, πλέον είστε απολύτως υπόλογοι, χωρίς καμία δικαιολογία για τις καθυστερήσεις, τις αδράνειες, και το σκηνικό αδιαφορίας για τον ελληνικό αθλητισμό».

 
Tο link της ομιλίας: https://www.youtube.com/watch?v=BnbQ9oGRSQc

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael