Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Συνάντηση συνεργασίας του Στάθη Κωνσταντινίδη με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Στην πρόσφατη επίσκεψή μου στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον ενημέρωσα για τις διαστάσεις και το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η υπόθεση της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας και ζήτησα και τη δική του συμβολή στο μεγάλο εγχείρημα του παραγωγικού μετασχηματισμού της περιοχής μας.

Αναφορικά με το θέμα της αξιοποίησης των στρατοπέδων, ο κύριος Υπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του για την αξιολόγηση και αποδοχή βιώσιμων προτάσεων.

Δεδομένου ότι τα στρατόπεδα, κατά κανόνα, διαθέτουν επαρκείς υποδομές και δίκτυα, και κατά συνέπεια προσφέρονται ως υποδοχείς επενδύσεων και ανάπτυξης, ενόψει και της εκπόνησης των νέων Πολεοδομικών Σχεδίων, ζήτησα από τον κ. Περιφερειάρχη και από τους κ. Δημάρχους της Π.Ε. Κοζάνης ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι σχετικές προτάσεις τους.

Ειδικά για το στρατόπεδο των "Μακεδονομάχων" στην Κοζάνη, πιστεύω ότι, με μία ολοκληρωμένη πρόταση, μπορεί να δώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή και γι’ αυτό πρέπει να μελετήσουμε όλες τις δυνατότητες αξιοποίησής του, ακόμα και με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). 

Περαιτέρω, από τον κ. Υπουργό ζήτησα να ερευνήσει, σε συνεργασία με τον συντονιστή ΣΔΑΜ κ. Μουσουρούλη, την πιθανότητα εγκατάστασης στην Π.Ε. Κοζάνης κάποιας διαδικασίας παραγωγής ή συντήρησης υλικών ή μέσων προοριζόμενων για το στρατό, δεδομένης της τεράστιας εμπειρίας, του δυναμικού και του εξοπλισμού που διαθέτει η περιοχή μας στον τομέα της μηχανολογίας, καθώς και των συναφών Σχολών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενόψει και των συνεργασιών που συνάπτει το ΥΕΘΑ με άλλες χώρες για τη συμπαραγωγή εξοπλισμών, αμυντικών μέσων και συστημάτων. 

 

Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael