Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

ΟΑΕΔ: Επέκταση του επιδόματος των 400 ευρώ σε περισσότερους δικαιούχους


Την επέκταση του επιδόματος των 400 ευρώ σε επιστημονικούς κλάδους που επλήγησαν από την πανδημία αλλά δεν έλαβαν κάποια  οικονομική στήριξη, προανήγγειλε στη Βουλή, ο Κωστής Χατζηδάκης.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες μέρες οι επιστημονικοί φορείς της χώρας εξέδωσαν ανοιχτή επιστολή ζητώντας να βγει νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για την οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ την οποία πήραν ελάχιστοι, αποκλείοντας τη μεγάλη πλειοψηφία των επιστημόνων και δη αυτούς με τα χαμηλότερα εισοδήματα, που το είχαν μεγαλύτερη ανάγκη και έχουν συμβάλλει στη μέχρι σήμερα δημιουργία του λογαριασμού αυτού.

Όπως ανέφεραν από τον Μάιο του 2020 αναμένουν τη χορήγηση του επιδόματος από το Λογαριασμό Αλληλοβοήθειας του ΟΑΕΔ (Ν. 3986/2011), από χρηματικά διαθέσιμα που έχουν σχηματισθεί από δικές τους εισφορές από το 2011 μέχρι σήμερα. Το Νοέμβριο του 2020 εξηγούν ψηφίστηκε η διάταξη του άρθρου 66 Ν.4764/2020, η οποία μέχρι το Μάρτιο 2021 δεν είχε υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους στο Αποθεματικό του ΕΛΑ/ΟΑΕΔ των ασφαλισμένων του τ. ΕΤΑΑ υπάρχουν 67 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μόλις 970.000 ευρώ είχαν δοθεί από τον άνω λογαριασμό σε δικαιούχους από το 2017 μέχρι το 2021. Άγνωστη παραμένει όπως αναφέρουν ακόμη η τύχη των υπόλοιπων χρηματικών ποσών, που έπρεπε να βρίσκονται σε αυτόν από τις ετήσιες εισφορές 120 ευρώ 180.000 περίπου επιστημόνων μια δεκαετία τώρα.

Σημειώνοντας ότι πριν την έκδοση της εφαρμοστικής ΚΥΑ το ίδιο το Υπουργείο ομιλούσε δημόσια για διανομή 400 ευρώ σε 120.000 επιστήμονες.

Υπουργική απόφαση για παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ στους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες ετοιμάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας σύμφωνα με τον κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ο υπουργός εργασίας τόνισε πως σε συνεργασία με το ΥΠΟΙΚ γίνεται επεξεργασία μιας νέας ΚΥΑ που θα αφορά τους περισσότερους επιστημονικούς κλάδους. Από τα 40 εκατ. ευρώ που είχαν δεσμευθεί για το σκοπό αυτό ήδη έχουν δοθεί 17,5 εκατ. «Περίσσεψαν χρήματα και προσπαθούμε να δούμε την κατανομή και να βρούμε τα κριτήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας κάνοντας λόγο για μια προσπάθεια που δεν είναι εύκολη, καθώς «προσέχουμε που πηγαίνουν τα λεφτά» είπε.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται νέα δέσμη μέτρων στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων που θα ισχύσουν τον Απρίλιο.


newsbomb.gr

 

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael