Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Π. Βρυζίδου: Επιχορήγηση 3000 ευρώ κάθε επιχείρησης λιανικού εμπορίου της ΠΕ Κοζάνης και 1.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο


Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος πριν ένα μήνα κατά την επίσκεψή μου στο Υπουργείο, μου ανέφερε ότι προετοιμάζει πρόγραμμα χρηματοδότησης, οριζόντια για όλες τις επιχειρήσεις της ΠΕ Κοζάνης, ύψους 3.000 ευρώ. Προαναγγέλλοντάς το και με σχετική ανάρτησή του στο twitter του Υπουργείου.

Με τη σημερινή ανακοίνωσή του από το βήμα της Βουλής, για  έκτακτη επιχορήγηση 3.000 ευρώ κάθε επιχείρησης λιανικού εμπορίου της ΠΕ Κοζάνης και 1.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο, ενισχύονται εκείνες οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές, με αυστηρότερο lockdown και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν, με καμία μέθοδο, λόγω των εκτάκτων και πολύ αυστηρών, τότε μέτρων, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ούτε με τη μέθοδο του click away, με την οποία λειτούργησε η υπόλοιπη αγορά, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων. Τα 1000 ευρώ ανά εργαζόμενο αφορούν τους εργοδότες, εφόσον οι εργαζόμενοι ήταν σε αναστολή εργασιών.

Η σχετική πρόσκληση του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ θα είναι στον αέρα τις επόμενες μέρες.

Θα ακολουθήσει πρόγραμμα χρηματοδότησης σε Πανελλήνια επίπεδο, άρα και για την ΠΕ Κοζάνης, για όσες επιχειρήσεις δεν επιχορηγήθηκαν.

Συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις μας και για άλλα προγράμματα χρηματοδότησης, ενίσχυσης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, γιατί η περιοχή μας επλήγη περισσότερο , λόγω του παρατεταμένου lockdown.

 

Παρασκευή Βρυζίδου

Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3AelΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια