Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

«Χελιδονίσματα» από μαθητές/τριες των τάξεων Α΄ και Ε΄ του 1ου Δημ. Σχολείου Σιάτιστας


Τα «Χελιδονίσματα» τείνουν να γίνουν έθιμο στην πόλη μας.

Μια όμορφη εξόρμηση, περιορισμένης διάρκειας, είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Α΄ και Ε΄ του σχολείου μας την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021. Τραγούδησαν τα «Χελιδονίσματα» σε δρόμους και καταστήματα της Σιάτιστας, με συνοδούς τους δασκάλους τους, Μιχάλη Δούβλο, Μαρία Κουγιούφα, Τέση Χατζηζήση, Γιώργο Αμπατζίδη, το βοηθητικό προσωπικό Ματίνα Δελαβερίδου καθώς και αρκετούς γονείς.

Τα παιδιά μοίρασαν χαρά και την εισέπραξαν διπλά από καταστηματάρχες και απλό κόσμο. Μοιράστηκαν περίπου 300 χελιδόνια, κατασκευή των μαθητών. Όμορφα λόγια, χειροκροτήματα και διάφορα κεράσματα έκαναν τα παιδιά να αισθανθούν ακόμη πιο όμορφα τον ερχομό της άνοιξης.

Τα «Χελιδονίσματα» ακούστηκαν και στον αύλειο χώρο του μητροπολιτικού μεγάρου. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, κ.κ. Αθανάσιος, υποδέχτηκε εγκάρδια τους μαθητές και τις μαθήτριες. Θερμή υποδοχή στα παιδιά επεφύλαξε και ο Δήμαρχος Βοΐου, κ. Χρήστος Ζευκλής, στον αύλειο χώρο του «Τσιστοπούλειου» Διοικητηρίου. Η ευεργέτιδα της πόλης μας, κ. Ναούμα Ταχμιντζή, περίμενε κι αυτή να θαυμάσει την προσπάθεια των παιδιών στην αυλή του σπιτιού της.

Την Παρασκευή, 05/03/2021, φέραμε την άνοιξη και στον Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Σιάτιστας, κ. Σαμαρά Δημήτριο, ο οποίος συγκινήθηκε από την προσπάθεια των παιδιών.  Λίγο αργότερα, τα πρωτάκια και τα πεμπτάκια του σχολείου μας τραγούδησαν τα «Χελιδονίσματα» στον εξωτερικό χώρο του Α.Τ. Βοΐου, του Παραρτήματος της Πυροσβεστικής καθώς και στο εργοστάσιο «Παπαγεωργίου» (CPL).  Παρούσα ήταν και η εκπρόσωπος των εθνικών Ευεργετών, κα Ζωή Παπαγεωργίου, η οποία χάρηκε ειλικρινά τα παιδιά.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν κι όλο τον κόσμο της τοπικής κοινωνίας για την άκρως συγκινητική ανταπόκριση στην προσπάθεια των παιδιών.  

Νότες ανοιξιάτικες από μαθητές του σχολείου μας! Και του χρόνου, με υγεία!

 

1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael