Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Champions League: Η γιορτή αρχίζει απόψε... με τιτανομαχία!


Η μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ξανά στη σέντρα με Μπαρτσελόνα - Παρί και Λειψία - Λίβερπουλ

Το Champions League ξανά στη σέντρα! Η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου επιστρέφει απόψε (16/2, 22.00) έπειτα από δύο μήνες και τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των 16 είναι άκρως ενδιαφέροντα καθώς περιλαμβάνουν την τιτανομαχία της Μπαρτσελόνα με την Παρί Σεν Ζερμέν και τη μάχη της Λίβερπουλ με τη Λειψία. Είναι μόλις το πρώτο πιάτο από του πλούσιο μενού που ακολουθεί με τέσσερα ματς ανά εβδομάδα.

Στο «Καμπ Νου» η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν σε μια μάχη που προσμένουν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι καθώς, εκτός των άλλων, το τελευταίο διάστημα έχουν φουντώσει και οι φήμες που θέλουν τους Παριζιάνους να κάνουν τη μεγάλη κίνηση για να εντάξουν στο δυναμικό τους τον σούπερ σταρ των Καταλανών, Λιονέλ Μέσι, το συμβόλαιο του οποίου λήγει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. 

Οι Μπλαουγκράνα δείχνουν να βρίσκουν τα... πατήματά τους μετά από ένα υποτονικό ξεκίνημα και θέλουν να προχωρήσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα στο Champions League διότι η μάχη του πρωταθλήματος φαίνεται να χάνεται. Το ίδιο, βέβαια, επιθυμούν και οι Γάλλοι, οι οποίοι την περασμένη σεζόν έφτασαν ως τον τελικό της διοργάνωσης, όπου ηττήθηκαν από τη Μπάγερν Μονάχου. Πρόκειται πάντως για ένα ζευγάρι με ιδιαίτερο παρελθόν καθώς το προηγούμενο συναπάντημά τους στο Champions League τη σεζόν 2016-17 έχει μείνει στην ιστορία με την εντός έδρας νίκη της Παρί με 4-0 και την εκπληκτική απάντηση της Μπαρτσελόνα που επικράτησε με 6-1 στη ρεβάνς!

Χωρίς Νεϊμάρ και Ντι Μαρία

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο αντικατέστησε τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο της Παρί και δεν υπολογίζει για το αποψινό παιχνίδι τον Νεϊμάρ και το Ντι Μαρία, οι οποίοι είναι τραυματίες, ενώ κανονικά θα έχει στη διάθεσή του τον Βεράτι. Από την άλλη, ο Ρόναλντ Κούμαν θα περιμένει ως την τελευταία στιγμή για να δει την κατάσταση του Πικέ, που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, ενώ δεν υπολογίζει στον Σέρζι Ρομπέρτο.

«Η Παρί είναι πολύ δυνατή, με μεγάλη ποιότητα, ενώ εμείς έχουμε βελτιωθεί αρκετά το τελευταίο διάστημα. Πιστεύω στην ομάδα μου και έχουμε ελπίδες ότι θα κάνουμε κάτι καλό στο Champions League. Δεν πιστεύω ότι είναι μια αναμέτρηση ανάμεσα στον Μέσι και τον Μπαπέ. Θα γίνει όμορφο παιχνίδι, απλά εμείς έχουμε τον καλύτερο παίκτη του κόσμου» είπε ο Ρόναλντ Κούμαν

«Όταν υπέγραψα πριν από 40 ημέρες γνώριζα τη σημασία αυτού του παιχνιδιού. Το Champions League είναι πολύ σημαντικό και θα δώσουμε το 100%. Είμαι πολύ ήρεμος, όπως και όλη η ομάδα. Δεν περιμένω τίποτα ιδιαίτερο από κάποιον, το ματς θα είναι συλλογική υπόθεση. Είμαστε η Παρί Σεν Ζερμέν και έχουμε στόχο την κορυφή» σχολίασε ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Λειψία - Λίβερπουλ στη Βουδαπέστη

Την ίδια ώρα η Λειψία θα υποδεχτεί τη Λίβερπουλ στην ουδέτερη Βουδαπέστη, λόγω των περιορισμών που έχει θέσει η γερμανική κυβέρνηση στους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω κορονοϊού. Ως εκ τούτου, δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή του αγώνα στη Γερμανία. Πρόκειται για την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην ιστορία των ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Ωστόσο, η Λίβερπουλ έχει καλή παράδοση απέναντι σε Γερμανούς καθώς προκρίθηκε στις 15 από τις 17 προηγούμενες συναντήσεις με γερμανικά κλαμπ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ και οι παίκτες του ταξίδεψαν στην Ουγγαρία μετά την ήττα από τη Λέστερ, την τρίτη συνεχόμενη στην Premier League, με στόχο μια νίκη που θα απαλύνει τον πόνο από την επερχόμενη απώλεια του πρωταθλήματος και θα αναπτερώσει το ηθικό και την ψυχολογία των Ρεντς. Στις ήδη αμέτρητες απουσίες πάντως λόγω τραυματισμών προστέθηκε κι εκείνη του Τζέιμς Μίλνερ

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν μίλησε για τα αμυντικά προβλήματα των Άγγλων κατά την τρέχουσα σεζόν και τόνισε πως η ομάδα του δεν πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της με εξαίρεση μικρές διαφοροποιήσεις που οφείλουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν την υψηλή ατομική κλάση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών της Λίβερπουλ.

Το πρόγραμμα της α' φάσης των 16

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου (22.00)

Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν

Λειψία - Λίβερπουλ

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου (22.00)

Πόρτο - Γιουβέντους

Σεβίλλη - Ντόρτμουντ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου (22.00)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Τσέλσι

Λάτσιο - Μπάγερν Μονάχου

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου (22.00)

Γκλάντμπαχ - Μάντσεστερ Σίτι

Αταλάντα - Ρεάλ Μαδρίτης

 

 ethnos.gr


 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael