Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Τα αντιδραστικά νομοσχέδια Χρυσοχοΐδη-Κεραμέως δεν θα περάσουν


· Όχι σε πανεπιστήμια και σχολεία για "λίγους κι εκλεκτούς",

· Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία και στην ιδιωτικοποίηση

· Ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια με μέτρα προστασίας της υγείας.

Τα μαζικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και οι πορείες ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τα Πανεπιστήμια και την εκπαίδευση έδωσαν δυναμική απάντη-ση και έδειξαν την αντίθεση της πλατιάς πλειοψηφίας του κόσμου της εκπαίδευσης και της κοινωνίας στα αντιδραστικά νομοσχέδια Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη.

Τα σχέδια να κάνουν το σχολείο εξεταστικό και εργασιακό κάτεργο, να φράξουν το δρόμο για τα πανεπιστήμια στα παιδιά της λαϊκής οικογένεια, να διαλύσουν την τεχνι-κή εκπαίδευση, να διαγράψουν φοιτητές και να κλείσουν σχολές, να παραδοθούν τα πανεπιστήμια στην αστυνομοκρατία και να υποταχτούν στην "αγορά", εξαφανίζοντας την δημόσια χρηματοδότηση και πριμοδοτώντας ιδιωτικά συμφέροντα δεν θα περά-σουν.

Την περασμένη Πέμπτη 28/1 σε μια ιστορικής σημασίας κινητοποίηση ο λαός και η νεολαία με τις έσπασαν στην πράξη και τις αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις για το δικαίωμα στη συνάθροιση, τη διαδήλωση και την έκφραση της λαϊκής βούλησης. Ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο και η μεθόδευση της ΝΔ για φίμωση του λαού και του μα-ζικού κινήματος με την πρόφαση της πανδημίας αρχίζει να βρίσκει την αγωνιστική απάντηση που τους αξίζει. Πάντα με την τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστα-σίας, αυτών που η κυβέρνηση δεν διασφαλίζει, δέσμια μεγάλων συμφερόντων.

Η ανακοίνωση ότι θα στηθεί ένας εκδικητικός ουσιαστικά μηχανισμός δίωξης για την κινητοποίηση στις 28/1, με την επίκληση του νομού Χρυσοχοΐδη ενάντια στις διαδη-λώσεις και των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, φανερώνουν ότι η κυβέρνη-ση εργαλειοποιεί την πανδημία σαν ευκαιρία να χτυπήσει τις δημοκρατικές ελευθερί-ες. Αυτή η μεθόδευση αμφισβητείται πια στην πράξη. Ως με τα αντιλαϊκά νομοσχέδια, ήρθε η ώρα του αγώνα για το ξήλωμα τους.

Να αποσυρθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, η κυβέρνηση να το πάρει πίσω ολόκληρο!


«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3AelΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια