Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Συνεχίζει την άνοδο του το αργό για τέταρτη ημέρα

Σε ανοδικό έδαφος κινείται το πετρέλαιο για τέταρτη ημέρα μετά την τελευταία δέσμευση του OPEC και των συμμάχων του (OPEC+) να συνεχίσουν να εργάζονται για την απομάκρυνση της πλεονάζουσας προσφοράς από την παγκόσμια αγορά κατά την διάρκεια της πανδημίας, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

Τα futures στη Νέα Υόρκη σκαρφαλώνουν πάνω από τα $56 το βαρέλι μετά το χθεσινό τους κλείσιμο σε υψηλά άνω των 12 μηνών.

Οι υπουργοί του OPEC+ σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα, υπογράμμισαν "την σημασία που έχει να επιταχυνθεί η εξισορρόπηση της αγοράς χωρίς καμία καθυστέρηση", εν μέσω της αβεβαιότητας που περιβάλλει τις προοπτικές της ζήτησης.

Η προσπάθεια της συμμαχίας φαίνεται να έχει αποτέλεσμα παρά την δειλή ανάκαμψη της ζήτησης, αναφέρει το Bloomberg. Τα αμερικανικά αποθέματα υποχώρησαν σε χαμηλό 10 μηνών, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες. Σε χαμηλό σχεδόν 12 μηνών είναι και τα κινεζικά αποθέματα, σύμφωνα με τον πάροχο στοιχείων Kayrros. 

Σε αυτο το κλίμα το WTI Μαρτίου κερδίζει 1% στα 56,22 δολ. το βαρέλι στη Νέα Υόρκη. Το Brent Απριλίου σκαρφαλώνει 0,9% στα 58,97 δολ. στο ICE Futures, μετά το χθεσινό του άλμα σε ποσοστό 1,7%.

 

(capital.gr)

energypress.gr

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3AelTop Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael