Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Καρκίνος: Οι πέντε κινήσεις που μειώνουν τον κίνδυνο

karkinos-oi-pente-kiniseis-poy-meionoyn-ton-kindyno

Μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης ποικίλων τύπων καρκίνου, ενσωματώνοντας ορισμένες εύκολες υγιεινές συνήθειες στην καθημερινότητά σας. Μερικές από αυτές περιλαμβάνουν:

Η υπόθεση δεν σηκώνει τσιγάρο
Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι δεύτερος πιο κοινός τύπος καρκίνου στις γυναίκες, την στιγμή που το 79% των περιπτώσεων θα μπορούσε να είχε προληφθεί. Δύο είναι οι τύποι του καρκίνου του πνεύμονα, ο μικροκυτταρικός και ο μη μικροκυτταρικός και οι δύο μάλιστα, συνδέονται με το κάπνισμα.

Με την πάροδο του χρόνου, τα κύτταρα στους πνεύμονες «προσβάλλονται» από τις καρκινογόνες ουσίες στον καπνό των τσιγάρων. Αν και τα κύτταρα μπορεί να μην είναι καρκινικά ή να βρίσκονται στο προ-καρκινικό στάδιο για αρκετό καιρό, η συνέχεια του καπνίσματος μπορεί να προκαλέσει αλλαγές, μετατρέποντας ένα προ-καρκινικό κύτταρο σε καρκινικό.

Μετακινηθείτε για να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου
Σύμφωνα με μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο JAMA Internal Medicine, η φυσική δραστηριότητα σχετίζεται με σημαντικά μειωμένο κίνδυνο πολλών διαφορετικών τύπων καρκίνου. Επιπλέον, η τακτική άσκηση σας βοηθά να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, το οποίο με την σειρά του μειώνει τον κίνδυνο.

Στοχεύστε σε περίπου 150 λεπτά δραστηριότητας μέτριας έντασης την εβδομάδα, κάτι που θα μπορούσε να μεταφραστεί σε γρήγορο περπάτημα ή ένα χαλαρό τρέξιμο.

Φάτε ισορροπημένα
Ο καρκίνος του εντέρου αποτελεί τον τέταρτο πιο κοινό τύπο καρκίνου. Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου είναι να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή, καταναλώνοντας καθημερινά άφθονα φρούτα και λαχανικά.

Η προστατευτική δράση οφείλεται στις φυτικές ίνες, με τα φρούτα και τα λαχανικά να προσφέρουν την απαραίτητη ακατέργαστη ποσότητα για να διατηρεί εύρυθμη την λειτουργία του εντέρου.

Παρακολουθήστε το βάρος σας
Σύμφωνα με το Cancer Research UK, περίπου 22.800 περιπτώσεις καρκίνου θα μπορούσαν να προληφθούν κάθε χρόνο με την προϋπόθεση της διατήρησης υγιούς σωματικού βάρους.

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος μπορεί να σας δώσει μια γενική ένδειξη για το εάν πρέπει ή όχι να χάσετε βάρος, με το 18,5 – 25 να θεωρείται υγιές ενώ άνω το 25 εμπίπτει στην κατηγορία υπέρβαρων και άνω των 30 συνήθως ταξινομείται στους παχύσαρκους.

Μην ξεχνάτε το δέρμα σας
Το υπεριώδες φως του ηλιακού φωτός βλάπτει το DNA των κυττάρων του δέρματος, κάτι που μπορεί να προκαλέσει έναν από τους πιο σοβαρούς τύπους καρκίνου, το κακόηθες μελάνωμα.

Για να προστατεύσετε το δέρμα σας καλοκαίρι αλλά και χειμώνα μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε την αντηλιακή κρέμα προσώπου, περίπου είκοσι λεπτά πριν φύγετε από το σπίτι. Το καλοκαίρι αποφύγετε την μακρά έκθεση στον ήλιο και ειδικά τις ώρες που καίει εντονότερα (μεταξύ 10π.μ. και 16μ.μ.).
 
 
 
 
https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael