Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη συνάντησε η Βουλευτής Ν. Κοζάνης Π. Βρυζίδου


Στη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη συζήτησαν τις εξελίξεις στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, το νέο εκλογικό νόμο, τα έργα του προγράμματος Τρίτση στους Δήμους, καθώς και τη μεγάλη ανεργία στην ΠΕ Κοζάνης.

Εξαιτίας της άναρχης απολιγνιτοποίησης που συντελέστηκε και αποσιωπήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, για να αποφευχθεί η ανάγκη προγραμματισμένης στήριξης της περιοχής, φτάσαμε περί το 30% ανεργία το 2019, τη μεγαλύτερη σε όλη τη χώρα.

 Ωστόσο η σημερινή οργανωμένη μετάβαση στο νέο ενεργειακό - περιβαλλοντικό προφίλ της χώρας, δημιουργεί την ανάγκη νέων δράσεων και αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων, όπως το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, αλλά και στήριξη της περιοχής από όλα τα Υπουργεία, όπως άλλωστε ζήτησε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Στο παραπάνω πλαίσιο, η Βουλευτής ζήτησε να αυξηθούν οι προσλήψεις στο Δημόσιο, μέσω ΑΣΕΠ στην περιοχή, να αξιοποιηθούν και να ολοκληρωθούν παλαιότεροι διαγωνισμοί, να παραταθεί το Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης 250 ανέργων 22-39 ετών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπως το ζήτησε από το Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη και να δημιουργηθεί ένα πρόσθετο πρόγραμμα με επιστημονικό προσωπικό που θα στηρίξει τον ΕΦΚΑ, σε όλα τα τμήματά του, για την επιτάχυνση των συνταξιοδοτικών διαδικασιών και έκδοση των παλαιών συντάξεων, όπως έθεσε το θέμα και στο Διοικητή του ΕΦΚΑ, κ. Χρήστο Χάλαρη.


Παρασκευή Βρυζίδου

Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία  

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael