Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ο μακαριστός π. Βασίλειος για την Εορτή της Μάνας

Ο πατήρ Βασίλειος για τις άγιες μητέρες των Αγίων Τριών Ιεραρχών, την Εμμέλεια, τη Νόνα και την Ανθούσα, στην εκδήλωση με θέμα: «Οἱ μητέρες τῶν Ἁγίων τριῶν Ἱεραρχῶν καί ἡ σημασία τῆς ἑορτῆς τῆς μητέρας», την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικόλαου Σιάτιστας.

Συμπερασματικά, θα ήθελα να πω, ότι οι πνευματοφόροι Άγιοι τρεις Ιεράρχες δια της γλώσσας, της ελληνικής, δια της φιλοσοφικής σκέψεως, της ελληνικής, διέδωσαν στον κόσμο ολόκληρο τον Λόγο του Θεού. Μετέφεραν το θέλημα του Θεού στους ανθρώπους. Δια της ελληνικής εννοιολογικής γλώσσας! Η γλώσσα μας, αγαπητοί μου, η ελληνική, είναι μεγάλο δώρο του Θεού στον κόσμο, και την ομιλούμε εμείς οι Έλληνες από χιλιάδες χρόνια.

Ταυτόχρονα, όμως, απέρριψαν την ελληνική θρησκεία, με τους εκατοντάδες ψεύτικους, φανταστικούς θεούς. Η θρησκεία αυτή είναι δημιούργημα ανθρώπινο, προβολή δαιμονική. Στην Παλαιά Διαθήκη αναφέρεται: «Οι Θεοί των εθνών, δαιμόνια εισί». Απέρριψαν, επίσης, τα ήθη, τα έθιμα ή τα μεταμόρφωσαν χριστιανικά. Απέρριψαν και το κοσμικό – εθνικό φρόνημα.

Τους Τρεις αυτούς Αγίους, τους είχαμε μέχρι πρότινος, προστάτες της Ελληνικής Παιδείας. Και για την ποικίλη μόρφωση, (για τις επιστήμες), αλλά κυρίως για το ήθος, για το πώς θα χρησιμοποιεί ο εκπαιδευόμενος, ο μαθητής την γνώση.

Εμείς, σήμερα, μείναμε μόνο στη γνώση, στις επιστήμες, στην τεχνολογία, στην πρακτική, χωρίς το ένθεο ήθος, χωρίς τον ένθεο τρόπο εφαρμογής στην πράξη, της ποικίλης γνώσεως.

Αυτό το βλέπουμε όλο και πιο καθαρά, όσο περνάει ο καιρός. Έχουμε ανθρώπους με τεράστια μόρφωση αλλά χωρίς το εν Χριστώ ήθος, που τις γνώσεις τους αντί να τις χρησιμοποιούν για τους ανθρώπους, για την φύση, τις χρησιμοποιούν για τη καταστροφή και των ανθρώπων και της φύσεως.

Αυτό το ήθος, το έδωσαν στους Τρείς μεγάλους Ιεράρχες, οι μητέρες τους, οι Άγιες, η Εμμέλεια, η Νόνα και η Ανθούσα.

Ας είναι πρότυπο για όλες τις μητέρες.»

 


 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael