Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Εξαφάνιση αεροσκάφους: Θρίλερ με τον εντοπισμό συντριμμιών -Τι ισχυρίστηκε κυνηγός

Τεράστια είναι η κινητοποίηση από τις οκτώ το πρωί στο Δίκορφο Ζαγορίου, καθώς κυνηγός από την περιοχή ανέφερε στις Αρχές ότι εντόπισε συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροπλάνου, που αγνοείται από την Κυριακή.

Στο Δίκορφο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ, του Στρατού και της Πολιτικής Προστασίας, ενώ στην έρευνα μετέχει κι ένα αεροσκάφος τύπου Καναντέρ.

Οι καιρικές συνθήκες είναι άριστες και αποτελούν το μεγαλύτερο σύμμαχο στην έρευνα των αρχών.

Οι πληροφορίες για εντοπισμό του αεροσκάφους, ωστόσο ελέγχονται, σύμφωνα με το epiruspost, καθώς ο κυνηγός που ισχυρίστηκε ότι εντόπισε συντρίμμια δεν έχει καμία επικοινωνία με τις αρχές από την στιγμή που έδωσε την πρώτη πληροφορία.

Το σημείο ωστόσο θα ελεγχθεί σχολαστικά, ενώ παράλληλα η έρευνα εξελίσσεται και σε άλλες περιοχές του Ζαγορίου.

Το χρονικό της εξαφάνισης του αεροσκάφους

Το αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από την Κοζάνη έδωσε το τελευταίο στίγμα την Κυριακή στις 12:28. Ο πιλότος στην επικοινωνία με τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Ιωαννίνων ανέφερε ότι βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα βορειοανατολικά του αερολιμένα. Έκτοτε δεν υπήρξε καμία επαφή.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες και εκείνη την μέρα και πολλά σημεία στην επίμαχη περιοχή καλυπτόταν από ομίχλη.

Έμπειρος ο πιλότος

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozanimedia.gr, ο εκπαιδευόμενος πιλότος που αγνοείται και επέβαινε στο αεροπλάνο ονομάζεται Αμάρ Ιμπραχήμ. Πρόκειται για έναν από τους 100, περίπου, εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου του 2020.


Πηγή

tromaktiko.gr

 


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael