Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Του έδιναν 900 ευρώ για σπάνιο ρωσικό νόμισμα από το 1757 που «έπιασε» 210.000 σε δημοπρασία

Ένας 70χρονος Βερολινέζος βρήκε το κειμήλιο του πατέρα του ενώ καθάριζε το σπίτι

Μόνο 900 ευρώ ήθελε να δώσει ένας νομισματοπώλης του Βερολίνου σε έναν άνδρα για ένα παλιό ρωσικό χρυσό νόμισμα με το πορτρέτο της αυτοκράτειρας Ελισάβετ (1709-62) χρονολογείται από το 1757. Τελικά το σπάνιο κομμάτι πουλήθηκε σε δημοπρασία για 210.000 ευρώ.

Εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών Κιούνκερ της πόλης Όσναμπρικ επιβεβαιώσε σήμερα το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Neue Osnabruecker Zeitung».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, ο 70χρονος Βερολινέζος βρήκε το κειμήλιο του πατέρα του ενώ καθάριζε το σπίτι. Ο πρώτος νομισματοπώλης στον οποίο αποτάνθηκε το θεώρησε κίβδηλο, ενώ ένας δεύτερος ήθελε να το αγοράσει αντί της τιμής των 900 ευρώ. Κατά τη διάρκεια περαιτέρω έρευνας όμως, ο Βερολινέζος και η σύζυγός του βρήκαν συγκρίσιμα νομίσματα στον κατάλογο του παραπάνω οίκου δημοπρασιών.

Εκεί, ένας ειδικός διαπίστωσε ότι υπάρχουν μόνο λίγα αντίγραφα αυτού του νομίσματος των δέκα ρουβλίων σε χρυσό. Στην αυτοκράτειρα Ελισάβετ δεν άρεσε το πορτρέτο ενός Ελβετού χαράκτη, έστω και αν, σύμφωνα με τους συγχρόνους της, της έμοιαζε πολύ. Ως εκ τούτου, η παραγωγή σταμάτησε, δήλωσε η εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών Γιούλια Κρένερ.

Το ακριβές παρελθόν, η μοίρα αυτού του νομίσματος δεν είναι γνωστά. Ωστόσο, ο πατέρας του πωλητή γεννήθηκε στην Αγία Πετρούπολη το 1904 κατά την εποχή ακόμα των τσάρων.

Το νόμισμα τέθηκε στε δημοπρασία την Πέμπτη το απόγευμα με εκτιμώμενη τιμή 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Neue Osnabruecker Zeitung», ο Βερολινέζος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, θέλει τώρα να εξοφλήσει το δάνειο του διαμέρισματός του με τα 210.000 ευρώ που κέρδισε.


newsbeast.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael