Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Το 40ήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού πατέρα Αυγουστίνου Μύρου

Ἡ λέξη «Μνημόσυνο» προέρχεται από το ρήμα, μνημονεύω, πού σημαίνει: ενθυμούμαι, αναφέρω το όνομα κάποιου. Το Μνημόσυνο τελείται πάντοτε με θεία Λειτουργία και με κόλλυβο, δηλαδή με βρασμένο σιτάρι, πού συμβολίζει την ανάσταση των νεκρών. 

Όπως το σιτάρι θάπτεται στη γη, σαπίζει και ύστερα από λίγο καιρό πάλι φυτρώνει και γίνεται ωραιότερο, έτσι και ὁ νεκρός μας. Αυτός πού θάφτηκε και διαλύθηκε «εἰς τά ἐξ ὧν συνετέθη» θα αναστηθεί πάλι με τη δύναμη του Θεού, με άφθαρτο σώμα, κατά την κοινή Ανάσταση. 


Μπορεί να μην μπορέσαμε λόγο της κατάστασης να παρευρεθούμε στο Μνημόσυνο που τελέστηκε εις μνήμην του Πατήρ ΑΥΓΟΥΣΤΊΝΟΥ στο Παλαιογράτσανο Βελβεντού Κοζάνης, όμως η σημερινή ημέρα ήταν μέρα προσευχής αφιερωμένη σε εκείνον . 

Ημέρα συγκίνησης και επικοινωνίας μαζί του διότι με τα Μνημόσυνα δείχνουμε την αγάπη μας προς τούς κεκοιμημένους, έπειτα ανακουφιζόμαστε κι εμείς οι θλιμμένοι, γιατί ο θάνατος δημιουργεί αβάσταχτη θλίψη για το πρόσωπο πού χάσαμε. Ἡ προσευχή όμως και το Μνημόσυνο είναι η μοναδική επικοινωνία μ’ αυτούς.
Καλή Ανάσταση πατέρα μας.

Μάνος Δημουδιάς.




https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael