Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

To KKE σχετικά με τα σχέδια δημιουργίας ΧΥΤΑ αμιάντου στο χώρο των ΜΑΒΕ


 Ούτε μέρα δεν περνάει χωρίς να επιβεβαιώνεται πως η περιβόητη «πράσινη» οικονομία, που με τόσο «πάθος» προωθούν η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, καμία σχέση δεν έχει με την «αγωνία» των επιχειρηματικών ομίλων και των κομμάτων τους για την προστασία του περιβάλλοντος, την υγεία και τις υπόλοιπες ανάγκες του λαού, αλλά μόνο με τα κέρδη τους και την προσπάθεια να βρουν διέξοδο συσσωρευμένα κεφάλαια.

Τελευταίο τέτοιο παράδειγμα αποτελούν τα σχέδια ομίλων και Τοπικής Διοίκησης στη Δ. Μακεδονία να μετατραπεί ο χώρος του πρώην ορυχείου αμιάντου (ΜΑΒΕ) σε μια απέραντη «χαβούζα» για την ταφή όλου του καρκινογόνου ορυκτού που ξηλώνεται πανελλαδικά, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το λαό της περιοχής. Το συγκεκριμένο σχέδιο, που θα επιβαρύνει πολλαπλά την περιοχή και τους κατοίκους της, «προκρίνεται» λόγω των υψηλών ανταποδοτικών που προσδοκά η Τοπική Διοίκηση και του κέρδους που θα αποκομίσει ο διαχειριστής, το οποίο υπολογίζεται σε 200 ευρώ ανά τόνο, με προοπτική να θαφτούν εκεί περισσότεροι από 250.000 τόνοι προϊόντων αμιάντου απ' όλη την Ελλάδα!

Κι ενώ στη μια άκρη του νομού Κοζάνης θα λειτουργεί η καρκινογόνα χωματερή, τα μονοπώλια των ΑΠΕ θα απλώνουν την πραμάτεια τους λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στα πρώην ορυχεία της ΔΕΗ, που σβήνουν από το χάρτη, εξαιτίας της απολιγνιτοποίησης!

Αυτό επομένως που καταγράφει τη μεγαλύτερη και ταχύτερη ανάπτυξη στη Δυτ. Μακεδονία, είναι η ...πράσινη κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων και του λαού της περιοχής.

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael