Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Συμπαράσταση της ΠΕΔ στον Δήμο Βοΐου για τα διόδια


Την συμπαράσταση του εκφράζει το Δ.Σ της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας με ψήφισμα του σχετικά με τον αγώνα του Δήμου Βοϊου για τα διόδια. Συγκριμένα  σε συνεδρίαση του  αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει:

«Την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα του Δήμου και του Δημάρχου για την άρση της αδικίας που υφίστανται οι δημότες του Βοΐου καθώς θα πρέπει να καταβάλλουν ένα πολύ ακριβό τίμημα απλά για να μεταβούν στο διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας που είναι η Κοζάνη, σε μια απόσταση μόλις 12 χιλιομέτρων. Υπολογίζεται μάλιστα ότι το τίμημα αυτό είναι πλέον το πιο ακριβό σε όλη την Ευρώπη.

Την διεκδίκηση να απαλλαχθούν από την υποχρέωση καταβολής διοδίων οι κάτοικοι της περιοχής του Βοΐου, καθώς η πρακτική αυτή έχει εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές.

Την βαθιά ανησυχία για τον αυξημένο κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων καθώς αναμένεται ότι πολλοί θα επιλέγουν το παλαιό οδικό δίκτυο προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή διοδίων, καθώς το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας.

Την απαίτηση να λάβουν τα αρμόδια υπουργεία όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την άμεση θεραπεία της αδικίας αυτής, στην κατεύθυνση της ισονομίας, ισοπολιτείας και ασφάλειας».

 

EΡΤ Κοζάνης

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3AelΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια