Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Προτάσεις Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας για ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων

 

Κύριε Δήμαρχε

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Λαϊκή Συσπείρωση για άλλη μια φορά καταθέτει προτάσεις για ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων, λόγω της μεγάλης μείωσης των εισοδημάτων τους και της τεράστιας συσσώρευσης χρεών προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και στο Δήμο.

Τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία δεδομένου ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό τόσο από την καπιταλιστική οικονομική κρίση που επιταχύνθηκε από την πανδημία όσο και από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν παρθεί εδώ και 4 μήνες περίπου στο δήμο μας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19. Ενώ όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τρίτο κύμα πανδημίας.

Η κατάσταση αυτή έρχεται σε συνέχεια των συνεπειών της προηγούμενης καπιταλιστικής κρίσης, των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόστηκαν και από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και από τη σημερινή και κλιμακώνεται με εφαλτήριο τη νέα κρίση.

Καταθέτουμε τις παρακάτω προτάσεις και ζητούμε να συζητηθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να πάρουμε αποφάσεις για την την ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων. Θα είναι η έμπρακτη συνεισφορά στους δημότες μας για να μπορέσουν να σταθούν όρθιοι.

Καταθέτουμε τις προτάσεις:

A) Απαλλαγή για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν λόγω πανδημίας τη λειτουργία τους από:

· Τα δημοτικά τέλη στους λογαριασμούς ρεύματος των επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις αντίστοιχες ΚΥΑ, για το χρονικό διάστημα που ισχύει η αναστολή λειτουργίας.

· Τα τέλη κοινόχρηστων χώρων (τέλος κατάληψης τραπεζοκαθισμάτων) για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις αντίστοιχες ΚΥΑ, για το 1ο εξάμηνο του 2021.

· Τα ενοίκια σε ακίνητα και καταστήματα που έχει εκμισθώσει ο Δήμος για όσο χρονικό διάστημα έχει ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

· Τα ενοίκια από κυλικεία δημοτικών γηπέδων για όσο χρονικό διάστημα έχει ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

· Τα ενοίκια των κυλικείων των σχολικών συγκροτημάτων για όσο χρονικό διάστημα έχει ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

B) Μείωση των δημοτικών τελών για όλο το 2021 για τους εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους ή αναστάλθηκε η σύμβασή τους.

Γ) Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Προτρέπουμε τον κ. Δήμαρχο να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας τις παραπάνω προτάσεις. Σαν Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα σε όσους αγωνίζονται για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Για τη Λαΐκή Συσπείρωση

Χόλμπα Αντωνία

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3AelΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια