Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια στο Φανάρι (φωτο-βίντεο)

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκαν στο Φανάρι τα Θεοφάνεια και ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ιερούργησε στη Θ. Λειτουργία των Θεοφανείων και συλλειτουργούντων των Σεβ. Αρχιερέων Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Ανθηδώνος κ.  Νεκταρίου, Επιτρόπου του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, Μύρων κ. Χρυσοστόμου, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου, και Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα.

Εκκλησιάστηκαν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Άγκυρα, Εξοχ. κ. Andrii Sybiha και ο Γενικός Πρόξενος της ίδιας χώρας στην Πόλη, Εντιμ. κ. Oleksandr Gaman, με τους οικείους τους, η Πρόξενος της Ελλάδος κ.Δανάη Βασιλάκη, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε. και πλήθος πιστών από την Πόλη, τηρουμένων των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Ακολούθως λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και με την παρουσία αρκετών πιστών τελέστηκε η κατάδυση του τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο.


Δυο πιστοί βούτηξαν στα κρύα νερά του Κεράτιου όπως ορίζει η παράδοση της ημέρας για να πιάσουν τον Σταυρό. Ο Βασίλης Κιουρκτσού, εργαζόμενος στο Πατριαρχείο, ήταν αυτός που πήρε το Σταυρό από τη θάλασσα και ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε ως ευλογία χρυσό επιστήθιο σταυρό.

 

Ο καθαγιασμός των υδάτων έγινε και στην Πρίγκηπο, στην προκυμαία απέναντι από το Δημαρχιακό Μέγαρο, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριο.
Επίσης στην αποβάθρα της Πύλης του Ρόδου (Narlikapi) από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμο.


ΠΗΓΗ


 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael