Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

ΚΚΕ Δυτικής Μακεδονίας: Επειγόντως έκτακτα μέτρα για την κακοκαιρία στη Δυτική Μακεδονία


Η κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη καθιστά επείγουσα την ανάγκη εφαρμογής εκτάκτου σχεδίου και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία των κατοίκων, με ευθύνη της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των δήμων.

Άμεσα η κυβέρνηση, η Περιφέρεια και οι δημοτικές αρχές οφείλουν να φροντίσουν:

-Να παραμείνει ανοικτό όλο το οδικό δίκτυο. Να ληφθούν μέτρα για τα χωριά που αντιμετωπίζουν κίνδυνο αποκλεισμού στις Περιφερειακές Ενότητες της περιοχής.

-Να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση στα νοσοκομεία σε ασθενείς και προσωπικό.

-Κανένα σπίτι να μη μείνει χωρίς ρεύμα και θέρμανση. Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης.

-Να μην υπάρξουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. 

 

Κοινή δήλωση συμβούλων Λαϊκής Συσπείρωσης από την Πτολεμαΐδα

Για μια ακόμα χρονιά στα μεγάλα κρύα του χειμώνα υπάρχει “σοβαρή βλάβη” στο δίκτυο της τηλεθέρμανσης και ο λαός της Πτολεμαΐδας είναι αναγκασμένος να αναζητεί, εάν βέβαια έχει τη δυνατότητα, εναλλακτικές μορφές θέρμανσης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Δήμαρχο Εορδαίας και με τους υπευθύνους της ΔΕΤΗΠ, παραδέχτηκαν ότι είναι ένα πρόβλημα γνωστό που όμως δεν ασχολήθηκε κανένας όλα αυτά τα χρόνια. Αποδεικνύεται και σε αυτήν την περίπτωση ότι όταν πρόκειται να πάρουν μέτρα στήριξης του κεφαλαίου αλλά και για να τσακίσουν των εργατικά δικαιώματα λειτουργούν με fast track διαδικασίες, όταν όμως πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες και τα προβλήματα του λαού τότε υπάρχει αδιαφορία και τα αφήνουν να οξύνονται.

Η εχθεσινή βλάβη δεν είναι κάτι το έκτακτο όπως θέλουν να μας το παρουσιάσουν, είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής όλων όσων διακυβέρνησαν και διοίκησαν και σε τοπικό επίπεδο, είναι η λογική της μείωσης του κόστους σε όλους τους τομείς που δεν φέρνουν κέρδη. Τα ίδια επιχειρήματα περί έκτακτων συνθηκών τα ακούμε συνέχεια για να καλύψουν τις ευθύνες τους. Τα ίδια ακούμε κάθε φορά που πλημμυρίζει κάποιο χωριό (Περδίκκας, Δροσερό κλπ), τα ίδια ακούμε για το σύστημα υγείας που κλείσανε κλινικές του Μποδοσάκειου, σταματήσανε αγροτικά ιατρεία λόγω Covid, τα ίδια ακούμε σε κάθε τι αφορά τα προβλήματα του λαού. Αλήθεια ο σχεδιασμός της Περιφέρειας και του Δήμου για τις έκτακτες συνθήκες αν δεν είναι για τα μεγάλα κρύα, για πότε είναι; για όταν ο καιρός είναι καλός;

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση κριτήριο είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν στον 21ο αιώνα.

Καλούμε τον κόσμο σε επαγρύπνηση γιατί και η σημερινή “σοβαρή βλάβη” είναι μια εικόνα από το μέλλον και της απολιγνιτοποίησης που έρχεται. Τα εργατικά σωματεία, οι φορείς της περιοχής να βγούνε μπροστά μαζί με το λαό και να διεκδικήσουν το απόλυτα σύγχρονο αίτημα: ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ – ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ.

Για τη Λαϊκή Συπείρωση:
Τσάκωνας Αντώνης (Περιφερειακός σύμβουλος)
Χόλμπα Αντωνία (Δημοτική σύμβουλος)
Σιδηρόπουλος Δημήτρης (Τοπικός σύμβουλος)

 

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael