Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Η κυβέρνηση της ΝΔ δέκα μήνες τώρα δεν παίρνει στοιχειώδη μέτρα για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας. Αφήνει το λαό εκτεθειμένο απέναντι στην εξελισσόμενη πανδημία. Το παρατεταμένο 2ο lockdown, σκληρό και ταξικό για τους εργαζόμενους και το λαό, οδηγεί μόνο στην καταστροφή. Η ανεργία γιγαντώνεται σε πρωτοφανή ύψη, μεγαλύτερα και από την κρίση των μνημονίων. Η οικονομική κρίση επιταχύνεται με δραματικές συνέπειες που θα αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα.

Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα των παιδιών στη ζωντανή μόρφωση!

Στην εκπαίδευση η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια ολέθρια τακτική για τη μόρφωση και την ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών και των εφήβων. Παρά τις προκλητικές θριαμβολογίες της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ για τα επιτεύγματά τους κατά την περίοδο της πανδημίας, ως και σήμερα δεν έχει ληφθεί ουσιαστικά κανένα απολύτως μέτρο. Και εξ αιτίας αυτής της κατάστασης σήμερα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια οδηγούνται σε νέα παράταση του κλεισίματος στο αόριστο μέλλον. Η Κεραμέως σαν άλλη “Μαρία Αντουανέτα” αδιαφορώντας πλήρως για τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής της μοιράζει το “παντεσπάνι” της περιώνυμης τηλεκπαίδευσης, ανακοινώνοντας παράλληλα την λειτουργία της “Τράπεζας Θεμάτων”.

Η «Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία» καλεί τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και όλο το λαό με τους αγώνες τους να απαιτήσουν:

ü Να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, με μείωση των μαθητών με μέγιστο τα 15 παιδιά ανά τμήμα, με όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, με μαζικά δωρεάν τεστ, ώστε να υπάρχει ιχνηλάτηση του προβλήματος. Να ανοίξουν τις ήδη υπάρχουσες κλειστές αίθουσες στα σχολεία, να αναζητήσουν νέες. Να γίνει έγκαιρος εμβολιασμός για όλους, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες

ü Να εγκρίνουν άδειες στους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με πρόβλεψη για την αναπλήρωση τους και όσων χρειαστεί να βγουν με άδεια

ü Να διορίσουν εκπαιδευτικούς, γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό καθαριότητας, ελεγκτές στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για τον έλεγχο της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους δουλειάς.

ü Να δημιουργηθούν νέες ΜΕΘ. Να γίνουν μαζικοί διορισμοί υγειονομικών! Να γίνει επίταξη όλων των ιδιωτικών δομών Υγείας, θέτοντάς τες στην υπηρεσία του ΕΣΥ!

ü Γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και όλων των υποστηρικτικών δομών της. Επαναφορά των μαθημάτων των κοινωνικών, οικονομικών επιστημών και της καλλιτεχνικής παιδείας.

Για πραγματικά δημόσια και δωρεάν υγεία και Παιδεία


Το Γραφείο Τύπου της «Αριστερής Συμπόρευσης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael