Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Ας σταματήσουμε επιτέλους να ασχολούμαστε με τους άλλους

«Το να υποπτευόμαστε ανοιχτά τους άλλους, σημαίνει ότι κατηγορούμε, μυστικά τον εαυτό μας».
(Philip Sidney, 1554-1586, Άγγλος ποιητής & αυλικός). 


Όταν λίγες ημέρες πριν συνάντησα σε κάποιο βιβλίο  το απόφθεγμα αυτό, αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη το μυαλό μου ήρθε στην κωμόπολη μας -συγνώμη η πόλη μας- μιάς και το θεωρούμε προσβλητικό να μάς θεωρούν χωριό ή κωμόπολη.


Δυστυχώς, όμως, μετά από τόσες δοκιμασίες και τις δύσκολες ημέρες που πέρασε αυτός ο τόπος και συνεχίζει να περνάει, εξαιτίας των πολλών προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει, συνεχίζουμε την μικρόψυχη επαρχιώτικη τακτική και δεν εννοούμε να καταλάβουμε ότι όλα τα προβλήματά μας είναι στο χέρι μας να τα ξεπερνάμε καλοπροαίρετα ενωμένοι, με αγάπη και συνεργασία, ώστε να αναδείξουμε αυτόν τον τόπο, που είναι ένα πραγματικό  στολίδι, το οποίο μας κληροδότησαν πολύτιμη παρακαταθήκη οι πρόγονοί μας. Χαρακτηριστικά του η παιδεία, η τέχνη, η αρχιτεκτονική των περίφημων αρχοντικών του κτλ. 


Ακόμη και τώρα που κάποιοι συνάνθρωποι μας  δοκιμάζονται από τον φονικό ιό, δυστυχώς, ορισμένοι συνεχίζουμε να τους σχολιάζουμε με χαιρέκακο και κακεντρεχή τρόπο. Η εμμονική και μικρόψυχη, μάλλον, ενασχόληση μας με τα θέματα των άλλων, γίνεται προφανώς για να «ξεχνάμε» τα δικά μας προβλήματα και πολλά θέματα.


Ας σταματήσουμε, επιτέλους, να ασχολούμαστε με τους άλλους, τους οποίους ενίοτε δεν αντιλαμβανόμαστε πως αδικούμε κατάφορα και να κοιτάξουμε ο καθένας τις προσωπικές του ατέλειες, που ενδεχομένως να μην είναι και λίγες και ας προσευχηθούμε ο Θεός να μας φωτίζει και να οδηγεί τα διαβήματα μας σε αγαθά και τίμια έργα, γιατί μόνο την δική μας ψυχή κολάζουμε, όταν αδικούμε τους άλλους· για εκείνους που ηθελημένα ή άθελα μπορεί να συκοφαντούμε ισχύει αυτό που μάς λέει ο Κύριος μέσα από την Γραφή Του:

«Μακάριοι ἐστέ, ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καί διώξωσιν ὑμᾶς καί εἴπωσι πᾶν πονηρόν ρῆμα καθ’ ὑμῶν ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ.
Εδώ ο Χριστός μιλά για όσους δέχονται  κατάκριση και κακολογία από άλλους, όταν όμως πρόκειται για ψεύτικες κατηγορίες. Ο μισθός πάντοτε είναι η βασιλεία των ουρανών».

 

ΥΓ: Η ανωνυμία πολλές φορές είναι καλύτερη.
Ανώνυμος Ανωνύμου.

 

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3AelΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια