Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

ΚΚΕ: Άμεση και ουσιαστική στήριξη των αυτοαπασχολούμενων της ΠΕ Κοζάνης


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και επενδύσεων και Οικονομικών

Θέμα: Άμεση και ουσιαστική στήριξη των αυτοαπασχολούμενων της ΠΕ Κοζάνης

Τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε από δεκάδες φορείς αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών και εμπόρων στην Κοζάνη, πορεία με αυτοκίνητα προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Με τη διαμαρτυρία τους αυτή εκφράστηκε η αγωνία, η απελπισία και η αγανάκτηση στην οποία έχουν περιέλθει από την πολιτική της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας.

Είναι γνωστό ότι από τις 16 Οκτωβρίου, η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης βρίσκεται σε συνεχές και αυστηρό lockdown, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες και έμποροι του νομού να βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και πολλοί απ’ αυτούς να αντιμετωπίζουν την απειλή του λουκέτου στις επιχειρήσεις τους.

Η κυβέρνηση με τα όποια μέτρα στήριξης του εισοδήματος έχει λάβει ως τώρα, στοχεύει να περιορίσει σε ένα βαθμό τις ακραίες συνέπειες της φτώχειας και όχι να αντιμετωπιστούν πραγματικά τα τεράστια αδιέξοδα στα οποία έχουν οδηγηθεί από την πολιτική της οι μικροί έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι.

Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για λίγο καιρό ακόμη και η κυβέρνηση δεν πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης του εισοδήματος τους, παράλληλα με τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τότε πολλοί από τους εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους της ΠΕ Κοζάνης θα φτάσουν στην οικονομική χρεοκοπία και στο κλείσιμο, με δεδομένη τη νέα οικονομική κρίση που ήδη βιώνουμε.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε οι έμποροι, οι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι της ΠΕ Κοζάνης να λάβουν άμεσα ουσιαστική στήριξη για το αναγκαστικό κλείσιμο τους από το κράτος λόγω covid 19 και πιο συγκεκριμένα:

· Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.

· Ο τρέχον κύκλος της “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.

· Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.

· Να επιστρέψει το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ από το οικονομικό έτος 2019.

· Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος.

· Να απαλλαγούν οι επαγγελματίες -με προτεραιότητα όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ, από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα έκτακτα μέτρα, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές εισφορές, συνταξιοδοτικές και υγείας, ξεκινώντας από το Μάρτιο του 2020, πρώτο μήνα επιβολής των περιοριστικών μέτρων

· Να ανασταλούν κάθε είδους μέτρα αναγκαστικής είσπραξης - κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών - που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη είτε προς Δημόσιο είτε προς ιδιώτες, πρώην ΔΕΚΟ, προμηθευτές κ.ά.

· Να ανασταλούν όλες οι δανειακές υποχρεώσεις, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael