Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

ΣΕΕΕΝ: Ανακοίνωση καταγγελία για διακοπή ρεύματος σε άνεργο πατέρα με σοβαρά προβλήματα υγείας

Το ΣΕΕΕΝ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια διακοπής ρεύματος από συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ παρουσία της αστυνομίας στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης, μέσα στο καταχείμωνο, σε οικογένεια με 2 παιδιά, με τον πατέρα άνεργο και με σοβαρά προβλήματα υγείας (καρκινοπαθής), που αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα.

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η μοναδική. Υπάρχουν πολλές λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων και των δημοτικών τελών που συνοδεύουν τους λογαριασμούς. Ακόμα και οι ρυθμίσεις που γί-νονται έχουν ως στόχο να αφαιμάξουν τα λαϊκά εισοδήματα και να εντείνουν τους ε-κβιασμούς.

Οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος με τις πλάτες τις κυβέρνησης, κόβουν το ρεύμα σε οι-κογένειες που ζουν στα όρια της φτώχειας, που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με επιδόματα που δεν φτάνουν ούτε για την κά-λυψη των στοιχειωδών αναγκών.

Η ΔΕΗ ΑΕ η οποία -σε πλήρη αρμονία με την κυβέρνηση- συνεχώς παίρνει μέτρα που αυστηροποιούν τα όποια κοινωνικά κριτήρια για ρυθμίσεις, απαιτεί χρωστούμενα, απει-λεί μέσω εισπρακτικών εταιριών, δεν διστάζει να δώσει εντολή διακοπής ρεύματος ακό-μα και σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας.

Οι διακοπές ρεύματος δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Δε συμβιβαζόμαστε με τη μετατρο-πή του ρεύματος σε πανάκριβο εμπόρευμα. Η πρόσβαση σε φθηνή λαϊκή κατανάλωση τον 21ο αιώνα μπορεί και πρέπει να είναι δικαίωμα.

Καλούμε σε κινητοποίηση – παρέμβαση στα ταμεία της ΔΕΗ Α.Ε Κοζάνης την Τετάρτη 27/1/2021 και ώρα 9:00 π.μ. για την επανασύνδεση του ρεύματος.

Διεκδικούμε:

§ Καμία διακοπή ρεύματος σε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμε-νο, φτωχό αγρότη, σε οικογένειες που έχουν ΑμΕΑ και άλλες ευπα-θείς ομάδες, σε καρκινοπαθής.

§ Να γίνει διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών α-νέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων.

§ Να υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις χωρίς να απαιτείται προκαταβολή.

§ Να μειωθούν τα τιμολόγια του ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά.

§ Καμία αύξηση στα τιμολόγια. Ρεύμα φθηνό για το λαό.

 

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3AelΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια