Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ένα χωριό-φάντασμα στο ορεινό τμήμα της Κέρκυρας! (εικόνες)

ena-chorio-fantasma-sto-oreino-tmima-tis-kerkyras
Εικόνες με απόκοσμη ατμόσφαιρα που κόβουν την ανάσα

Το αρχοντικό νησί της Κέρκυρας με τα ποικιλόμορφα τοπία και τις αμέτρητες εμπειρίες που προσφέρει στους επισκέπτες της, κρύβει μια έκπληξη που προκαλεί δέος και θαυμασμό στους ταξιδιώτες του νησιού.

ena-chorio-fantasma-sto-oreino-tmima-tis-kerkyras

Ένα μέρος με απόκοσμη αισθητική που σε κάνει ακόμη και να ανατριχιάσεις, ειδικά αν το ευνοούν και οι καιρικές συνθήκες με συννεφιά και βροχή, βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης της Κέρκυρας και μόλις 8 χλμ. από το θέρετρο της Κασσιόπης, στους πρόποδες του όρους Παντοκράτορα.

ena-chorio-fantasma-sto-oreino-tmima-tis-kerkyras

Ο λόγος για το ορεινό και ιστορικό χωριό Παλιά Περίθεια, που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, δημιουργήθηκε επί της πειρατικής απειλής στη Μεσόγειο -δεν είναι ορατή από μακριά- και σήμερα αποτελεί ένα χωριό- φάντασμα, καθώς οι τελευταίοι κάτοικοί του το εγκατέλειψαν κατά την διάρκεια του ’60, για να εγκατασταθούν στο παραθαλάσσιο σύγχρονο χωριό. Χτισμένη σε υψόμετρο 400 μέτρων αποτελείται από πέτρινα σπίτια χτισμένα βάσει ενετικών προτύπων, στην πλειοψηφία τους εκταλελειμμένα και μισογκρεμισμένα, η θέαση των οποίων προκαλούν δέος στον επισκέπτη.

ena-chorio-fantasma-sto-oreino-tmima-tis-kerkyras

Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα του νησιού, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που το επισκέπτονται για να παρατηρήσουν από κοντά αυτήν την ιδιαίτερη και μυστηριακή ομορφιά του. Στα σημαντικότερα σημεία του χωριού το κόκκινο καμπαναριό του Αγίου Ιακώβου του Πέρση στην είσοδο της Παλιάς Περίθειας, καθώς και το παλιό σχολείο με το αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

ena-chorio-fantasma-sto-oreino-tmima-tis-kerkyras

Τις Κυριακές, και κυρίως κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, η πλατεία του χωριού, ο λεγόμενος Φόρος, κατακλύζεται από κόσμο που έρχεται εδώ για βόλτα, συνδυάζοντάς τη με παραδοσιακό γεύμα σε κάποια από τις ταβέρνες που λειτουργεί στο χωριό.

 

newsbeast.gr


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3AelTop Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael