Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Βελουτέ κοτόσουπα με κάστανα


Μπορεί να χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας αποζημιώσει.

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

1 κότα ελευθέρας βοσκής ή βιολογική 1½ – 2 κιλά (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε κοτόπουλο)

50 ml ελαιόλαδο + 2 κ.σ. για τα συκωτάκια

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 καρότα, ψιλοκομμένα

Λίγο σέλινο, ψιλοκομμένο

1 δαφνόφυλλο

1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί

2 φρέσκα κρεμμύδια

200 – 250 γρ. συκωτάκια πουλιών, ψιλοκομμένα (κατά προτίμηση βιολογικά από βιολογικά κρεοπωλεία)

100 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα, ψιλοκομμένα (υπάρχουν έτοιμα στα μεγάλα σουπερμάρκετ. Αν τα βράσετε εσείς, θα αγοράσετε περίπου 120 γρ.)

100 γρ. βούτυρο

2 φωλιές φιδέ

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας κόψει την κότα σε 6-8 κομμάτια (αλλιώς το κόβουμε εμείς 2 μπούτια, 2 φτερά και 2 φιλέτα). Σοτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα κομμάτια του κρέατος με το ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά να εξατμισθεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το κρέας και νερό μέχρι να σκεπάσει τα υλικά μας. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα.

Βγάζουμε την κότα από την κατσαρόλα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους. Πετάμε το δαφνόφυλλο και χτυπάμε την υπόλοιπη σούπα με ραβδομπλέντερ ή σε κανονικό μπλέντερ. Για καλύτερο αποτέλεσμα την περνάμε και από ένα σινουά (ψιλό σουρωτήρι). Κρατάμε τη σούπα ζέστη στην κατσαρόλα.

Σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος το φρέσκο κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα συκωτάκια σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τα κάστανα, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε σε ένα μικρό, αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία τον φιδέ, τον οποίο έχουμε σπάσει με τα χέρια μας. Μοιράζουμε σε 4 βαθιά πιάτα την κότα και τα συκωτάκια. Σκεπάζουμε με τη σούπα και από πάνω μοιράζουμε τον τραγανό φιδέ.

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael