Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Φοκάτσια με λιαστές ντομάτες

 Το ιταλικό ψωμί στολίζεται με λιαστές ντομάτες και γίνεται (και) εύγεστο σνακ.

ΥΛΙΚΑ (για 1 φοκάτσια)

8 γρ. ξηρή μαγιά

230 ml ζεστό νερό

380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (συν επιπλέον για το ζύμωμα)

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. ζάχαρη

2 κ.σ. ελαιόλαδο (συν επιπλέον για το λάδωμα του μπολ)

1 κ.γ. ρίγανη ξερή

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

10-12 λιαστές ντομάτες χοντροκομμένες

2 κ.σ. φέτα τριμμένη (προαιρετικά)

1 κ.σ. φυλλαράκια από φρέσκια ρίγανη ή ½ κ.γ. ξερή

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο ζεστό νερό, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τη ρίγανη και τρίβουμε και λίγο μαύρο πιπέρι κατά βούληση. Ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ξαναχτυπάμε για ακόμη 8 λεπτά (η ζύμη σε αυτή τη φάση κολλάει αρκετά).

Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Τη σκεπάζουμε με δυο-τρεις πετσέτες και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο να φουσκώσει για περίπου 1 1/2 ώρα. Την ξεσκεπάζουμε και την πιέζουμε από πάνω με το χέρι να κάνει λακκούβα. Τη σκεπάζουμε και πάλι και την αφήνουμε να φουσκώσει για ακόμη 30 λεπτά.

Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και σχηματίζουμε τη φοκάτσια σε παραλληλόγραμμο σχήμα (περίπου 30×25 εκατοστά, περισσότερο σαν πίτσα θα μοιάζει παρά σαν ψωμί). Τη σκεπάζουμε και πάλι και αφήνουμε να φουσκώσει για ακόμη 45 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος περίπου.

Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 180οC. Την ξεσκεπάζουμε, την αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε από πάνω την τριμμένη φέτα (αν θέλουμε). Πιέζουμε μέσα απαλά τα κομματάκια της λιαστής ντομάτας και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Ψήνουμε για περίπου 20’ μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

 

food styling Καρολίνα Δωρίτη/ Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Γευσιγνώστης 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael