Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Λαζάνια με σπανάκι, μοτσαρέλα και ντομάτα

H εβδομάδα ξεκινά νόστιμα, με τον Πέτρο Συρίγο να μαγειρεύει λαζάνια με σπανάκι, μοτσαρέλα και ντομάτα.

Υλικά
1 πακέτο λαζάνια
700 γραμμ. σπανάκι
1 κρεμμύδι λευκό
1 πράσο
300 γραμμ. μανιτάρια
400 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη
200 γραμμ. έμενταλ τριμμένο
250 γραμμ. γραβιέρα αλμυρή τριμμένη
Μαϊντανός
Βασιλικός
Ελαιόλαδο
Σάλτσα ντομάτας

Διαδικασία
Πλένετε καλά το σπανάκι και το ακουμπάτε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει το νερό. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το πράσο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε σε δόσεις το σπανάκι, σοτάρετε για λίγο ίσα να μαλακώσει και να πέσει ο όγκος του και αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Προσθέτετε ψιλοκομμένο μαϊντανό, βασιλικό και ανακατεύετε. Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα ταψί ή πυρέξ απλώνετε λίγη σάλτσα ντομάτας και λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε μία στρώση λαζάνια να καλύπτουν τον πάτο του ταψιού.

Από πάνω απλώνετε σάλτσα ντομάτας και ρίχνετε διάσπαρτα λίγη ποσότητα σπανάκι, μανιτάρια και τυριά. Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις με τα ίδια υλικά. Στην τελευταία στρώση, βάζετε πάνω από τα λαζάνια σάλτσα ντομάτας και μπόλικη μοτσαρέλα. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.  Σερβίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό και μαϊντανό.

 

eleftherostypos.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael