Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κεραμέως: Τέλος οι αιώνιοι φοιτητές, μείωση των εισακτέων στα Πανεπιστήμια

Για τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στις πανελλήνιες 2021 και τα πανεπιστήμια, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στις αλλαγές που προωθούν όπως τη θεσμοθέτηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής από κάθε Πανεπιστημιακό Τμήμα και τη διπλή κατάθεση μηχανογραφικού δελτίου και τόνισε πως πρόκειται για προτάσεις υπό συζήτηση που εισήγηση για εφαρμογή από φέτος.

Παράλληλα υπογράμμισε πως αυτές οι αλλαγές δεν πρόκειται να επηρεάσουν σε τίποτα την προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και εξήγηση πως στόχος των αλλαγών είναι να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες χρόνων, όπου βλέπαμε εισακτέους στα Πανεπιστήμια με βαθμολογία… 2 και 3.

«Ενθαρρύνουμε τους υποψηφίους να κάνουν πιο συνειδητές επιλογές», τόνισε η κ.Κεραμέως και τόνισε πως «επιλέξαμε να μην προκρίνουμε ένα απόλυτο μέγεθος ως ελάχιστη βάση εισαγωγή (π.χ. το 10), αλλά να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε Πανεπιστημιακό Τμήμα να ορίσει εκείνο τη βάση».

Όπως ανέφερε η κ. Κεραμέως βλέπουμε να καταλήγουν σε τμήματα για τα οποία δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον. Με τη διαδικασία εισαγωγής σε δύο φάσης, θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία επιλογής.

Σε ερώτηση για το αν αυτές οι αλλαγές θα οδηγήσουν σε μείωση του αριθμού των εισακτέων στα Πανεπιστήμια, η Υπουργός Παιδείας εξέφρασε τη βεβαιότητά της για αυτό και συμπλήρωσε πως θα μπει ένα τέλος και στους λεγόμενους αιώνιους φοιτητές καθώς όπως είπε ένα 30% δεν αποφοιτά ποτέ.

Συμπλήρωσε επίσης πως είναι πολύ σημαντικό ότι οι Πρυτάνεις στηρίζουν την πρόταση για ελεγχόμενη είσοδο στα Πανεπιστήμια.

Όσον αφορά τη σύσταση ειδικής Ομάδας Προστασίας, η οποία θα αποτελείται από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, είπε πως είναι υπό συζήτηση.

Αναφορικά με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία η κ.Κεραμέως τόνισε οτι «προσπαθούμε να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου», κρίνοντας βέβαια τα επιδημιολογικά δεδομένα και περιμένοντας τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

 

dikaiologitika.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael