Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ο μικρός ναός στο βάθος ενός επιβλητικού φαραγγιού στην Κρήτη

o-mikros-naos-sto-vathos-enos-epivlitikoy-faraggioy-stin-kriti
«Φωλιασμένος» σε κάθετα απόκρημνα βράχια
Ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα του νομού Ρεθύμνου συναντάται στα νότια του νομού, σε απόσταση 22 χλμ. από την πόλη του Ρεθύμνου, που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με την επιβλητική εικόνα του.

Ο λόγος για το φαράγγι του Κουρταλιώτη ή Κουρταλιώτικο, που ξεκινάει από τον κάμπο του χωριού Κοξαρέ. Μέσα του περνάει ο Κουρταλιώτης ποταμός, ο οποίος διασχίζει το φαράγγι και εκβάλλει στο διάσημο Φοινικόδασος της Πρέβελης.
o-mikros-naos-sto-vathos-enos-epivlitikoy-faraggioy-stin-kriti
Ανάμεσα στις τεράστιες βραχώδεις πλαγιές του φαραγγιού, αγγίζουν ακόμη και τα 600 μέτρα, συναντάται και το γραφικό ξωκλήσι του Οσίου Νικολάου, στο οποίο οδηγούν ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια. Μοιάζοντας φωλιασμένο στη βουνοπλαγιά του φαραγγιού, αγναντεύει τη θάλασσα του νότου και προσφέρει μαγευτική θεά στον επισκέπτη.

Η παράδοση λέει ότι ο άγιος άγγιξε το βράχο απ’ όπου ανάβλυζε νερό, σχηματίζοντας τις πέντε πηγές, γνωστές και ως Πηγές του Κουρταλιώτη, που συναντά σήμερα κανείς σε απόσταση αναπνοής από το μικρό ναό. Η θέα από το ναό προς το νερό των πηγών που πέφτει ορμητικά ανάμεσα στα θεόρατα βράχια στην κυριολεξία κόβει την ανάσα.



newsbeast.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael