Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μήλος: Οι κατακόμβες που προκαλούν δέος (εικόνες)

milos-oi-katakomves-poy-prokaloyn-deos

Ένα μνημείο που προκαλεί ανατριχίλα με την ιστορία του

Στη Μήλο υπάρχει ένα κρυμμένο μυστικό που προκαλεί ανατριχίλα με την ιστορία του. Ο λόγος για τις κατακόμβες του νησιού. Εκεί όπου η ιστορία συναντά τα φυσικά φαινόμενα και το αποτέλεσμα προκαλεί δέος στον επισκέπτη.

Πρόκειται - όπως αναφέρει το exploringgreece.tv - για ένα μέρος της Ελλάδας που πρέπει να βάλεις στη λίστα σου και να επισκεφθείς με την πρώτη ευκαιρία.
Οι κατακόμβες της Μήλου που προκαλούν δέος

Οι κατακόμβες της Μήλου είναι αδιαμφισβήτητα ένα μεγάλο τεχνικό έργο της αρχαιότητας το οποίο σημαδεύτηκε από σοβαρά γεγονότα. Αποτέλεσε κοιμητήριο αλλά όχι μόνο σύμφωνα με τα ευρήματα. Ήταν χώρος λατρείας που τελικά θάφτηκε λόγω ενός σεισμού. Πέρασε πλέον και έμεινε ως ένας θρύλος μέσα στους αιώνες. Οι κατακόμβες της Μήλου είναι ουσιαστικά ένα δίκτυο που έχει μήκος 184 μέτρα και ύψος στα 2,5. Κατά την πορεία μέσα στις κατακόμβες πάνω από το κεφάλι σου υπάρχουν λαξευμένες καμάρες και σκαμμένα μνήματα τα οποία λέγονται και αρκοσόλια. Στην πραγματικότητα μιλάμε για ένα μεγάλο και υπόγειο δίκτυο με τρεις θαλάμους, πέντε διαδρόμους και μια νεκρική αίθουσα.
milos-oi-katakomves-poy-prokaloyn-deos
Χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι οι ασβεστωμένες καμάρες και τα ίχνη από κόκκινο χρώμα. Δυστυχώς τοιχογραφίες και επιγραφές δεν σώζονται στο βαθμό που θα μας έδιναν ακόμη περισσότερες και χρήσιμες πληροφορίες. Βρέθηκαν όμως επιγραφές με σύμβολα όπως «ΕΝ ΚΩ» που σημαίνει «Εν Κυρίω».

Ωστόσο όλα αυτά που υπήρχαν εκεί, θάφτηκαν κάτω από τεράστιους όγκους μετά τους σεισμούς του 6ου αιώνα μ.Χ και έγιναν θρύλος μέσα στους αιώνες. Το 1843 έγινε η πρώτη κάθοδος στο μνημείο από τον Γερμανό καθηγητή αρχαιολογίας, Λ. Ρος, ο οποίος έσπευσε μόλις ανακαλύφθηκε η είσοδος, κοντά στο χωριό Τρυπητή.
milos-oi-katakomves-poy-prokaloyn-deos
Αξιόλογες παραστάσεις και διακοσμήσεις υπάρχουν σε πολλούς τάφους ενώ σώζεται και επιγραφή που μαρτυρά ότι εκεί ήταν ο τάφος της Στεφανίδος, κόρης του Μήλωνος.
Μια κατασκευή αιώνων…

Ο Ρος τοποθέτησε χρονολογικά τις κατακόμβες της Μήλου στον 1ο αιώνα μΧ. Δύο πολιτισμοί διαδέχονται αρμονικά ο ένας τον άλλον και μάλιστα μόλις σε λίγα μέτρα γης, σε ένα πανέμορφο νησί. Στο νησί της Μήλου. Οι έρευνες έδειξαν ότι σε κάθε τάφο θάβονταν περίπου 8 νεκροί και έτσι υπολογίζεται ότι περίπου 8 χιλιάδες χριστιανοί είχαν στις κατακόμβες την τελευταία τους κατοικία. Περίπου 30 χιλιάδες επισκέπτονται κάθε χρόνο τις κατακόμβες και συγκεκριμένα τον θάλαμο Β που είναι προσβάσιμος.



newsbeast.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael