Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Το γεφύρι της Καρδίτσας μέσα σε ένα άγριο-φυσικό περιβάλλον (φωτο)

to-gefyri-tis-karditsas-mesa-se-ena-agrio-fysiko-perivallon
Εντυπωσιακή εικόνα από το φαράγγι του Πετριλιώτη ποταμού

Ενώ οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει τα πέτρινα γεφύρια με την Ήπειρο, δεν είναι λίγα εκείνα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και στη Θεσσαλία.

Ανάμεσά τους το γεφύρι Πετρωτό, στο φαράγγι του Πετριλιώτη, στο ομώνυμο χωριό στην περιοχή της Αργιθέας στο νομό Καρδίτσας. Σε απόσταση περίπου 80 χλμ. από την πόλη της Καρδίτσας και 54 χλμ. από το Μουζάκι, τον πιο διάσημο προορισμό του νομού, ένα υπέροχο φυσικό σκηνικό με άγρια και ιδιαίτερη ομορφιά περιμένει τους επισκέπτες της περιοχής.

to-gefyri-tis-karditsas-mesa-se-ena-agrio-fysiko-perivallon
Το μονότοξο πέτρινο γεφύρι, πάνω από τα νερά του ποταμού, έχει άνοιγμα τόξου 17 μέτρα και ύψος 11. Συναντάται, περίπου, 600 μέτρα μετά τη διασταύρωση για το χωριό Πετρωτό, στη θέση Γέρακας, πάνω στο δρόμο για Συκιά και Πηγές Άρτας.

Γεφυρώνει τα ρέματα Πλατανιά και Κουμπουργιανίτικο, λίγο πριν το σημείο που αυτά ενώνονται με τα νερά του Αχελώου, και, εικάζεται ότι είναι χτισμένο τον 13ο αιώνα. Στα ανατολικά του από το 1979 τοποθετήθηκε η γέφυρα Μπέλεϋ, η οποία μέχρι σήμερα εξυπηρετεί την συγκοινωνία μεταξύ Αργιθέας και Άρτας.


newsbeast.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael