Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μήπως το παιδί σας έχει υπερβολικά πολλά παιχνίδια;

mipos-to-paidi-sas-exei-ypervolika-polla-paixnidia
 
Θα το διαπιστώσετε παρατηρώντας τη συμπεριφορά του παιδιού.

Οι γιορτές πλησιάζουν και τα περισσότερα παιδιά έχουν ήδη ζητήσει το δώρο που θέλουν από τον Άγιο Βασίλη ή/και από τους γονείς τους.

Για άλλη μια χρονιά θα γεμίσουν με δώρα ( ενδεχομένως λιγότερα φέτος λόγω COVID-19) , τα οποία θα ξεχαστούν μετά από μερικές μέρες στα ράφια του δωματίου τους.

«Συχνά αγοράζουμε κάτι για να δείξουμε σε κάποιον πως τον αγαπάμε», λέει στο todaysparent.com η Nikki Martyn, επικεφαλής του προγράμματος σπουδών πρώιμης παιδικής ηλικίας στο Πανεπιστήμιο Guelph-Humber στο Τορόντο. «Νιώθεις ότι όσα περισσότερα έχεις, τόσο περισσότερο σε αγαπούν. Είναι ένα κοινωνικό ζήτημα.Υπάρχει επίσης το γεγονός ότι οι γονείς είναι απασχολημένοι, ενώ την ίδια στιγμή, τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο μέσα και λιγότερες ώρες έξω», προσθέτει.
Η ευθύνη των γονιών

Η επιθυμία των γονιών να έχουν περισσότερα πράγματα τα παιδιά τους απ΄ότι είχαν οι ίδιοι στην ηλικία τους, τροφοδοτεί επίσης έναν ατέρμονο κύκλο αγοράς νέων παιχνιδιών. Όμως, όπως τονίζουν οι ειδικοί, ένα σπίτι γεμάτο παιχνίδια δεν κάνει τα παιδιά μας - ή εμάς – περισσότερο ευτυχισμένους. Στην πραγματικότητα, πιστεύουν ότι όλοι θα είμαστε καλύτερα με πολύ λιγότερα.
Λιγότερα παιχνίδια, περισσότερη δημιουργικότητα

Σε μια πρόσφατη μελέτη 36 μικρών παιδιών, ηλικίας 18 έως 30 μηνών, στο Πανεπιστήμιο του Τολέδο στο Οχάιο, οι ερευνητές κατέγραψαν τη συμπεριφορά των παιδιών σε παιδότοπο. Κατά την πρώτη επίσκεψη, ο χώρος ήταν εξοπλισμένος με μόλις τέσσερα παιχνίδια. Στη δεύτερη επίσκεψη, ο παιδότοπος είχε 16 είδη παιχνιδιών. Ενώ τα μικρά παιδιά άγγιξαν φυσικά όλα τα παιχνίδια κατά την επίσκεψή τους στο playroom με τα περισσότερα παιχνίδια, έπαιξαν πολύ περισσότερο κατά την πρώτη τους επίσκεψη με τα λιγότερα παιχνίδια Η προσφορά λιγότερων παιχνιδιών τα ωθούσε να γίνουν πιο δημιουργικά βοηθώντας τα και σε γνωστικό επίπεδο, αναφέρει η μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Infant Behavior and Development .

Επιλέγοντας τα σωστά παιχνίδια
Θα πρέπει να σταματήσουν οι γονείς να αγοράζουν παιχνίδια; Αναρωτέται κανείς ειδικά όταν τα παιδικά δωμάτια είναι γεμάτα από αυτά. Οχι απαραίτητα. Αλλά θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί . Οι ειδικοί προτείνουν την επιλογή απλών παιχνιδιών "ανοιχτού τύπου" - κούκλες, τρένα ή μικρά αυτοκίνητα - που απαιτούν από τα παιδιά να είναι δημιουργικά και να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους.Η πρόσβαση σε παιχνίδια που απαιτούν από τα παιδιά να λαμβάνουν αποφάσεις είναι σημαντική για την ανάπτυξή τους.

Επίσης, αν δεν θέλετε το παιδί σας να αδιαφορεί για τα παιχνίδια του, κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα, ταξινομήστε τα και αποσύρετε ορισμένα για ένα διάστημα. Με αυτό τον τρόπο θα τα ανανεώνετε χωρίς να τα έχει όλα μπροστά του σε μια …στοίβα.


mothersblog.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael