Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Τι προκαλεί η ζάχαρη στα παιδιά;

ti-prokalei-i-zaxari-sta-paidia

Πόση ζάχαρη επιτρέπεται να τρώνε τα παιδιά.

Ως γονιός, μπορεί να είναι δελεαστικό να προσφέρετε στα παιδιά καραμέλες ή γλυκά σνακ ως ανταμοιβή ή κίνητρο. Ωστόσο, υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να ενθαρρύνετε την καλή συμπεριφορά.

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης σε νεαρή ηλικία έχει συσχετιστεί με υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) στην ενήλικη ζωή. Παρόλο που η κατανάλωση γλυκών με μέτρο είναι απίθανο να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα βραχυπρόθεσμα, είναι σημαντικό να ενθαρρυνθούν υγιεινές διατροφικές συνήθειες από την πρώιμη παιδική ηλικία.

Επικεντρωθείτε στα οφέλη των θρεπτικών τροφίμων, παρά στις αρνητικές συνέπειες της ζάχαρης, για να βοηθήσετε τα παιδιά να αναπτύξουν μια θετική στάση σχετικά με τα φρούτα και τα λαχανικά.

Πόση ζάχαρη πρέπει να καταναλώνουν
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ενήλικες πρέπει να περιορίσουν τη ζάχαρη σε λιγότερο από το 10% των ημερήσιων αναγκών σε θερμίδες (δηλαδή περίπου 12 κουταλάκια του γλυκού ή 48 γραμμάρια). Επειδή τα παιδιά τρώνε λιγότερο φαγητό γενικά, τα αντίστοιχα όριά είναι από 7 έως 8 κουταλάκια του γλυκού ή 30 έως 35 g την ημέρα.

Από έρευνες προκύπτει ότι η κατανάλωση υπερβολικής ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη θρεπτικών συστατικών. Τα τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη όχι μόνο αντικαθιστούν τις βασικές ομάδες τροφίμων, όπως φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα και δημητριακά ολικής αλέσεως, αλλά επίσης καταστρέφουν βιταμίνες από το σώμα κατά τη διάρκεια της πέψης, όπως τις βιταμίνες Β που εμπλέκονται στον μεταβολισμό της γλυκόζης.

Τα παιδιά χρειάζονται πρωτεΐνες για την ανάπτυξη των μυών και υγιή λίπη για να υποστηρίξουν τον εγκέφαλο και το νευρικό τους σύστημα. Ένα παιδί που πίνει σόδα ή χυμό και όχι απλό γάλα χάνει το ασβέστιο που απαιτείται για ισχυρά δόντια και οστά. Η ενθάρρυνση λοιπόν των παιδιών για κατανάλωση τροφίμων χωρίς ζάχαρη θέτει τις βάσεις για υγιεινές διατροφικές συνήθειες και την πρόληψη χρόνιων παθήσεων κατά την ενήλικη ζωή τους.
Προστασία των δοντιών

Πέρα από τη μακροχρόνια πρόληψη του διαβήτη και των καρδιακών παθήσεων, η αποφυγή πρόσθετων σακχάρων προστατεύει και την υγεία των δοντιών.

Κρυμμένη ζάχαρη
Τα τρόφιμα που διατίθενται στο εμπόριο έχουν συχνά υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Ορισμένες πηγές πρόσθετης ζάχαρης είναι προφανείς σε προιόντα, όπως σόδες, καραμέλες, γλυκά, δημητριακά και αποξηραμένα φρούτα. Η ζάχαρη μπορεί επίσης να κρύβεται σε φαινομενικά θρεπτικά προϊόντα, όπως μπάρες δημητριακών, γιαούρτι με γεύσεις, σάλτσες ζυμαρικών, κέτσαπ, ακόμη και στις σάλτσες μήλου.

Η σωστή ανάγνωση της ετικέτας τροφίμων θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε την κρυμμένη ζάχαρη. Η συνήθεια των παιδιών να πίνουν νερό και απλό γάλα, αντί για χυμό και γάλα με σοκολάτα, είναι ένας άλλος καλός τρόπος για να μειωθεί η πρόσληψη ζάχαρης.


 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael