Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κερκύρας Νεκτάριος: «Οι άρχοντες δεν σέβονται και δεν αναγνωρίζουν τον Χριστό»

Με σκληρές εκφράσεις όπως οσμή θανάτου, αποφορά αποσύνθεσης, εξαθλίωση, καταστρατήγηση της αλήθειας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, χαρακτήρισε την σημερινή εποχή ο μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος από τον ιερό ναό αγίου Σπυρίδωνα όπου ιερούργησε σε άδειο ναό.

Ο κ. Νεκτάριος απευθυνόμενος στους πιστούς που παρακολουθουσαν την θεία λειτουργία, ραδιοφωνικά και διαδικτυακά, είπε “Οι άρχοντες δεν σέβονται και δεν αναγνωρίζουν τον Χριστό. Νομίζουν ότι μπορούν να λύσουν τα προβλήματα με την ισχύ, την εξουσία, την επιστήμη, όμως όσο οι ισχυροί παραμένουν στην έπαρση της εξουσίας τους τίποτα δεν θα λυθεί”.

Τόνισε πως “ο λαός παγιδεύτηκε από την νέα εποχή, πίστεψε σε μιαν άλλη ελευθερία της αμαρτίας και της ασυδοσίας και αρνήθηκε τον Θεό” και υπογράμμισε την ανάγκη για ταπείνωση και μετάνοια από όλους. “Χρειάζεται να ταπεινωθούν όπως ο Ιάειρος για να έλθει η δύναμη του Χριστού. Ας προβληματιστούμε και ας βρούμε μετάνοια. Να βγούμε από την παγίδευση στον εγωισμό και τις εξουσίες και να αντισταθούμε στην απιστία και στην απομάκρυνση από την αλήθεια”.

 

orthodoxia.info

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael